Postzegels voor elk moment

Den Haag, 11 mei 2020 – Vanaf vandaag is het postzegelvel ‘Voor elk moment’ verkrijgbaar op de bekende verkooppunten. Op de 6 postzegels staat waardeaanduiding 1 voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Met deze uitgifte introduceert PostNL de opvolger van de gelegenheidspostzegels uit 2017.

Van felicitaties tot excuses

De 6 nieuwe postzegels zijn geschikt voor kaartjes of brieven om een felicitatie te versturen, een hart onder de riem te steken, waardering te tonen, excuses aan te bieden, genegenheid te tonen en humor te delen.

Sterk vereenvoudigde gezichten

Op de postzegels Voor elk moment staan beeldvullende illustraties van gezichten die verschillende emoties uitdrukken. De sterk vereenvoudigde gezichten in de pastelachtige tinten lila, blauw, bruin, groen, rood en geel hebben grote ogen en een rode mond. De blik in de ogen past bij de bijbehorende emotie, net zoals de stand van de mond.

Emoticons en smileys

Ontwerpbureau Beukers Scholma uit Haarlem was verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe gelegenheidspostzegels. Haico Beukers: “We zijn uitgegaan van de emoties die mensen willen tonen als ze contact zoeken door een kaartje te sturen. Emoticons en smileys zijn de ultieme manier om in deze tijd emoties over te brengen. Dat vraagt in onze optiek om een illustratieve aanpak. Niet te letterlijk, maar abstract.”

Voor elk doel geschikt

De illustraties staan zo groot mogelijk op de postzegel, tegen een witte achtergrond. Met de heldere aanpak wilden de ontwerpers bereiken dat de emotie van de postzegel afspat. Marga Scholma: “Ze spreken voor zich. Dat is de reden dat we de beschrijving van de emotie niet op de postzegel zelf hebben gezet, maar op de tab. Zo kan de verzender de postzegel ook gebruiken als die niet letterlijk aansluit op de boodschap die hij of zij wil overbrengen. Zelfs is mogelijk 2 postzegels tegelijk te gebruiken als de emoties op elkaar aan moeten sluiten. Bijvoorbeeld ‘gefeliciteerd’ en ‘sorry’ als je iemand te laat een gelukwens stuurt.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel 'Voor elk moment’ telt 6 verschillende postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 11 mei 2020 verkrijgbaar bij Bruna-winkels en via de website. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.