Putter en pestvogel: geliefd en gevreesd

Den Haag – Vandaag heeft PostNL nieuwe postzegels voor internationale bestemmingen uitgebracht, met daarop illustraties van de putter en de pestvogel. Deze twee kleurrijke vogels hebben een eeuwenoude naam in de Nederlandse geschiedenis. Beide illustraties zijn gemaakt door Michelle Dujardin, het postzegelontwerp door artdirector Yvonne Warmerdam.

EUROPA Stamp Best Design Competition

PostNL zal het postzegelvel Vogels in Nederland ook inzenden voor de EUROPA Stamp Best Design Competition. Deze competitie wordt uitgeschreven door PostEurop, de organisatie waarin alle Europese nationale postbedrijven samenwerken. Voor 2019 staat de ontwerpwedstrijd in het teken van nationale vogels.

Vrije en minimalistische stijl

Op het postzegelvel Vogels in Nederland zijn de illustraties van de putter en de pestvogel beeldvullend in de postzegels opgenomen. De illustraties door Michelle Dujardin hebben haar kenmerkende minimalistische stijl: realistisch, met een licht abstract-impressionistische toets. Michelle: “De putter en de pestvogel zijn bewust tegenover elkaar gezet. Ze passen goed bij elkaar, beginnen alle 2 met een p en hebben beide een opvallende bijnaam. En ze vormen ook een mooie tegenstelling – de een geliefd, de ander gevreesd. Terwijl het allebei heel fraaie vogels zijn.”

Eigen vogelversie

Voor beide vogeltekeningen gebruikte Michelle foto’s om goed de veren, de kleuren en de vorm te treffen. “Maar ik neem altijd de vrijheid om mijn eigen versie van de vogels te tekenen. Met een opbouw van kleuren die je niet altijd op het eerste gezicht ziet”, aldus Michelle.

Tweede uitgifte met tuinvogels

Als vervolg op de uitgifte voor PostEurop brengt PostNL op 20 mei 2019 een tweede postzegelvel uit: Tuinvogels in Nederland. Op deze uitgifte staan illustraties van 6 tuinvogels: pimpelmees, winterkoning, roodborst, huismus, goudhaan en koolmees. Ook voor deze uitgifte verzorgde Michelle Dujardin de illustraties en Yvonne Warmerdam het ontwerp.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel Vogels in Nederland telt 6 postzegels in 2 verschillende ontwerpen, met waardeaanduiding internationaal 1 voor post tot en met 20 gram met een internationale bestemming. De postzegels zijn vanaf 23 april verkrijgbaar bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Voor meer informatie en foto’s:

PostNL Corporate Communicatie
T: 088 - 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl