Recordaantal postzegelcodes en fotokaarten bij PostNL

Den Haag, 29 december 2020 – De digitale mogelijkheden om elkaar kaartjes en brieven te sturen zijn in de decembermaand aanzienlijk vaker gebruikt. Zo stuurden deze maand ruim 590.000 gebruikers een kaartje met de postzegelcode, tegen zo’n 210.000 in december 2019. Ook zijn er in december van dit jaar zeven keer meer fotokaartjes in de app gemaakt dan in december vorig jaar.

Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL: “Juist in deze periode is het fijn om elkaar een kaartje te sturen. En dat willen wij zo makkelijk mogelijk maken, ook voor mensen die bijvoorbeeld niet naar de winkel kunnen of willen. De wereld van post staat niet stil en wij bieden volop digitale oplossingen voor het ontvangen en versturen van post. Mooi om te zien dat digitalisering ook zorgt voor dat fijne kaartje op de mat.”

Postzegelcode, fotokaart en adresverzoek

PostNL maakte eerder bekend dat sinds de lockdown meer dan 14 miljoen kaarten en brieven per dag worden bezorgd. Steeds vaker wordt hiervoor gebruikgemaakt van de digitale oplossingen. Zoals de digitale postzegelcode, de 9-cijferige postzegel die je online koopt en gewoon opschrijft. Daarnaast is de fotokaart veelvuldig gebruikt voor het versturen van kerst- en nieuwjaarswensen.
Sinds mei van dit jaar biedt de PostNL-app ook de mogelijkheid om een adresverzoek te versturen naar vrienden en familie. Steeds meer mensen hebben zo makkelijk verzamelde adressen bij de hand. PostNL zag het aantal adresverzoeken in de PostNL-app in december verdubbelen ten opzichte van de weken daarvoor.