Team dsm-firmenich PostNL-wielrenner Gijs Leemreize op bezoek bij basisschool De Waaijer in Zutphen

Den Haag, 2024 – Op maandag 24 juni zal Gijs Leemreize, renner van Team dsm-firmenich PostNL, een bezoek brengen aan basisschool De Waaijer in Zutphen, waar hij gaat vertellen over het belang van 'Superkracht' voor zowel wielrenners als voor scholieren op de basisschool. Dit bezoek is onderdeel van een reeks schoolbezoeken door wielrenners van het team, georganiseerd in samenwerking met PostNL en Kinderpostzegels.

Gijs Leemreize

Het bezoek is bedoeld om kinderen te inspireren en hen te laten zien hoe belangrijk veerkracht is, zowel in het wielrennen als in het dagelijks leven. Veerkracht wordt gezien als een persoonlijke superkracht die kinderen helpt in moeilijke situaties. Het is deze kracht die ook wordt herkend bij de wielrenners van Team dsm-firmenich PostNL. Het wielrennen bestaat immers uit vallen en opstaan, niet opgeven in moeilijke situaties en elkaar helpen.

100-jarige samenwerking

Dit initiatief maakt deel uit van de viering van de 100-jarige samenwerking tussen PostNL en Kinderpostzegels, waarbij niet alleen workshops worden gegeven door de wielrenners, maar ook 100 kinderfietsen worden gedoneerd door PostNL aan kinderen die opgroeien in armoede. Fietsen biedt kinderen de mogelijkheid om makkelijker naar school te gaan, vriendjes te ontmoeten en om hun wereld te vergroten. Zo krijgen meer kinderen superkracht.

In het najaar staan er nog schoolbezoeken gepland met Fabio Jakobsen en Charlotte Kool, twee topsprinters van Team dsm-firmenich PostNL.