Tuinvogels in Nederland

Den Haag – Op 20 mei heeft PostNL een nieuw postzegelvel uitgebracht: Tuinvogels in Nederland. Illustraties van 6 verschillende tuinvogels sieren dit vel. Michelle Dujardin verzorgde de illustraties, art-director Yvonne Warmerdam nam het postzegelontwerp voor haar rekening.

Tweede uitgifte met (tuin)vogels 

Het postzegelvel Tuinvogels in Nederland is een vervolg op de uitgifte die PostNL op 23 april voor PostEurop uitbracht, Vogels in Nederland. Stonden op Vogels in Nederland slechts 2 vogels centraal, op het postzegelvel Tuinvogels in Nederland zijn 6 tuinvogels te zien: pimpelmees, winterkoning, roodborst, huismus, goudhaan en koolmees. Elke vogeltje heeft een ziel Op het postzegelvel Tuinvogels in Nederland zijn de illustraties van de vogels beeldvullend op de postzegels geplaatst. 5 van de tuinvogels zitten op een takje, alleen de huismus zit op de grond. De illustraties door Michelle Dujardin hebben haar kenmerkende minimalistische stijl: realistisch, met een licht abstract-impressionistische toets. Michelle: “Ik heb gekozen voor 6 veel voorkomende tuinvogels. Het zijn vogels waarvan iedereen in ieder geval wel de naam weet. Afgelopen zomer zag ik een goudhaantje hier in de tuin. Opvallend, want normaal kom je ze niet vaak in het westen tegen. Ik heb een zwak voor de vorm van dit type vogeltjes, waartoe ook het winterkoninkje behoort. Echte bolletjes die eigenlijk nog steeds lijken op het ei waaruit ze zijn gekropen. Op de postzegels heb ik ze afgebeeld zoals ik ze het liefst zie. Alsof elk vogeltje leeft, een ziel heeft en zo zou kunnen opvliegen.” 

Eigen vogelversie 

Voor beide vogeltekeningen gebruikte Michelle foto’s om goed de veren, de kleuren en de vorm te treffen. “Maar ik neem altijd neem de vrijheid om mijn eigen versie van de vogels te tekenen. Met een opbouw van kleuren die je niet altijd op het eerste gezicht ziet”, aldus Michelle. 

Verkrijgbaarheid 

Het postzegelvel Tuinvogels in Nederland telt 6 postzegels in 6 verschillende ontwerpen, met waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn sinds 20 mei verkrijgbaar bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via de website. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.