PostNL en vakorganisaties bereiken principeakkoord cao’s
De nieuwe cao voor PostNL en cao voor zaterdagbestellers gaan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2019 en lopen tot en met 31 maart 2020. Het salaris wordt in drie stappen verhoogd met in totaal 3 procent. Daarnaast ontvangen alle medewerkers die onder deze cao’s vallen in januari 2020 een eenmalige uitkering van 100 euro netto bij een voltijd dienstverband.
PostNL wil voor meer mensen banen creëren. Zo is afgesproken dat er 500 extra pakketbezorgers in 2019 in dienst worden genomen om de groei bij Pakketten op te vangen en om de werkdruk voor medewerkers te verlagen. PostNL gaat ook 200 pakketbezorgers met een tijdelijke aanstelling een vast contract aanbieden. Er worden tenminste 30 functies opengesteld op het internationale sorteercentrum van PostNL. Het gaat om functies die nu nog flexibel ingevuld worden. PostNL wilde graag nieuwe afspraken maken over contracting, dat betrekking heeft op de inzet van externe partijen voor het sorteren van pakketten in de avonduren. De FNV wilde hier helaas geen afspraken over maken.
De verwachting is dat de uitkomst van de ledenraadplegingen 28 februari bekend zijn. De cao voor PostNL geldt voor ongeveer 18.000 medewerkers van PostNL. De cao voor zaterdagbestellers betreft in totaal circa 500 medewerkers. Postbezorgers hebben een eigen cao.
Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Al ruim 220 jaar bezorgen we bijzondere momenten. We willen de favoriete bezorger zijn door het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. We vernieuwen door moderne logistiek, digitale toepassingen en communicatiekanalen te combineren. Elke dag kijken we hoe het beter kan. Van de PostNL-app en de postzegelcode tot duurzaam vervoer en stadslogistiek. Met 38.000 collega’s staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 800.000 pakketten en 7 miljoen brieven.
PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van €2,8 miljard in 2018, waarvan 48% afkomstig uit e-commerce activiteiten.