PostNL benoemt Maurice Unck als directeur van Mail Nederland

Den Haag, 29 augustus 2023 – Vandaag maakt PostNL bekend dat Maurice Unck per 1 januari 2024 start als directeur Mail Nederland, het postbedrijf van PostNL. Daarmee wordt hij ook lid van het Executive Committee.

Maurice Unck is momenteel algemeen directeur van de RET, het openbaarvervoerbedrijf in de regio Rotterdam. Hij heeft veel kennis van de logistieke sector en was onder andere directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS. Zijn laatste functie voor het vertrek naar de RET was lid van de Raad van Bestuur van NS.

Maurice Unck volgt Bob van Ierland op. Bob werkt sinds 2002 bij PostNL in zowel operationele als commerciële functies binnen verschillende (internationale) onderdelen van het bedrijf en maakt sinds 2017 onderdeel uit van het Executive Committee van PostNL. Na 21 jaar heeft Bob besloten zijn carrière buiten PostNL voort te zetten.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Bob heeft een grote bijdrage geleverd aan de transformatie van PostNL. In verschillende rollen heeft hij de internationale pakkettenbusiness vormgegeven, HR naar een meer agile manier van werken begeleid en als directeur Mail NL de organisatie begeleid in de aanpassingen die noodzakelijk zijn in een krimpende postmarkt. Bob kenmerkt zich door zijn oog voor mensen en inhoud. Een fijne collega om mee samen te werken. Ik heet Maurice van harte welkom bij PostNL en wens Bob heel veel succes in zijn verdere carrière.”