PostNL draagt Hannie Vlug voor als lid Raad van Commissarissen

Den Haag, 20 december 2021 - De Raad van Commissarissen van PostNL draagt Hannie Vlug voor als lid van de Raad van Commissarissen voor een termijn van vier jaar. Het voorstel tot haar benoeming is op basis van het versterkte aanbevelingsrecht van de Centrale Ondernemingsraad tot stand gekomen. De voordracht zal aan de aandeelhouders van PostNL ter goedkeuring worden voorgelegd bij de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders die in april 2022 wordt gehouden.

Jan Nooitgedagt, voorzitter RvC: “We zijn verheugd met de voorgestelde komst van Hannie Vlug in de Raad van Commissarissen. We streven naar een gebalanceerde samenstelling van de Raad van Commissarissen, en Hannie past uitstekend binnen het profiel van de Raad. Zij heeft een achtergrond als bestuurder in de publieke en private sector en beschikt over sterke bestuurlijke en toezichthoudende competenties en ervaring. Haar expertise en achtergrond zijn een waardevolle aanvulling in de Raad van Commissarissen.”

Hannie Vlug is thans directievoorzitter bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Daarvoor was zij werkzaam in verschillende directiefuncties bij de rijksoverheid, onder meer als directeur Arbeidsverhoudingen en directeur Duurzaamheid. Ook heeft zij ruime ervaring als toezichthouder in de publieke en private sector. Zo was zij onder meer lid van de Raad van Commissarissen bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en woningcorporatie Woonzorg Nederland.