PostNL draagt Jeroen Hoencamp en Ad Melkert voor als lid Raad van Commissarissen

Den Haag, 13 december 2019 – De Raad van Commissarissen van PostNL draagt Jeroen Hoencamp en Ad Melkert voor als lid van de Raad van Commissarissen voor een termijn van vier jaar, ter vervanging van Frank Rövekamp en Jacques Wallage. Het voorstel tot benoeming van Ad Melkert is op basis van het versterkte aanbevelingsrecht van de Centrale Ondernemingsraad tot stand gekomen. Beide voordrachten zullen aan de aandeelhouders van PostNL ter goedkeuring worden voorgelegd bij de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders die in april 2020 wordt gehouden.

Jeroen Hoencamp is Chief Executive Officer (CEO) van VodafoneZiggo. De afgelopen 20 jaar bekleedde Hoencamp binnen Vodafone diverse senior directie posities waaronder die van CEO van Vodafone Nederland, Ierland en Groot-Brittannië.

Ad Melkert is momenteel onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Staatsraad in buitengewone dienst bij de Raad van State. Voorheen was hij lid van de Tweede Kamer, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bewindvoerder van de Wereldbank en Onder-Secretaris-Generaal bij de Verenigde Naties.