PostNL en Mutares verkopen Nexive aan Poste Italiane

Den Haag, 16 november 2020 - PostNL en Mutares maken vandaag bekend dat zij een overeenkomst hebben getekend met Poste Italiane over de verkoop van 100% van Nexive aan Poste Italiane. Nexive is de tweede post- en pakketbezorger in Italië. Sinds juli 2020 is de entiteit die de activiteiten van Nexive eerder overnam voor 80% van Mutares en voor 20% van PostNL.

De aangekondigde transactie wordt, onder voorbehoud van verder boekenonderzoek en geldende condities, naar verwachting in januari 2021 afgerond. De verdere financiële impact van de transactie wordt op dat moment bekend gemaakt. 

De overeenkomst met Poste Italiane is mogelijk dankzij een recente, tijdelijke aanpassing van de Italiaanse wetgeving die concentratie van activiteiten mogelijk maakt. In strategisch opzicht is consolidatie van de postmarkt de enige manier om de postvoorziening en de daaraan gerelateerde werkgelegenheid duurzaam in stand te kunnen houden. Zeker nu de structurele krimp van het postvolume versterkt wordt door de impact van de corona pandemie, zoals dat ook in andere Europese landen gebeurt. Mutares en PostNL doen deze transactie in het belang van Nexive en zijn stakeholders.

Over Poste Italiane

Poste Italiane is de grootste logistieke dienstverlener van Italië en is een leidende aanbieder van financiële diensten en verzekeringen. Het is een integraal onderdeel van de Italiaanse economie en maatschappij, gelet op zijn grootte, bekendheid, bereik en klantloyaliteit.

Over Nexive

Nexive heeft een netwerk dat 80% van de Italiaanse huishoudens voor post bedient, en 100% van Italië voor pakketten. Het is de tweede speler in de Italiaanse postmarkt, met de ambitie om als uitdager in de markt klanten de beste balans te bieden tussen service, kwaliteit en prijs. Het realiseert deze ambitie door zich te richten op de interactie met klanten en het versterken van het netwerk.

Meer informatie

Dit persbericht bevat voorkennis in de betekenis van artikel 7 (1) van de EU Market Abuse Regulation. Bij verschillen tussen de Nederlandse en de Engelse versie is de Engelse versie leidend.