PostNL en vakorganisaties bereiken principeakkoord cao postbezorgers

Den Haag, 12 maart 2018 – PostNL en de vakorganisaties Bond van Post Personeel (BVPP), FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ruim 18.500 postbezorgers van PostNL.

Afgesproken is dat het salaris tijdens de looptijd van de cao in 5 stappen omhoog gaat met in totaal 5 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over een eenmalige uitkering en de aanpassing van de pensioenregeling aan de fiscale eisen. De komende weken leggen de vakorganisaties het principeakkoord positief voor aan hun leden.

Looptijd en salarisverhoging

De looptijd van de cao is twee jaar: van 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2019. Het salaris van postbezorgers in de treden 1, 2 en 3 wordt in 5 stappen steeds met 1 procent verhoogd tot in totaal 5 procent. Dat gebeurt per 1 oktober 2017, 1 januari 2018, 1 juli 2018, 1 januari 2019 en 1 september 2019. In juli 2019 volgt daarnaast nog een eenmalige uitkering.

Pensioen

Op 1 januari 2018 is de pensioenrichtleeftijd wettelijk omhoog gegaan van 67 naar 68 jaar. De pensioenregeling wordt hierop aangepast. Voor postbezorgers blijft het mogelijk om eerder met pensioen te gaan conform het pensioenreglement. PostNL houdt de premie-inleg in het voordeel van de postbezorgers gelijk.

Resi Becker, directeur Mail NL, licht toe: “Onze postbezorgers zorgen elke dag voor tevreden klanten. Daar heb ik veel waardering voor. Het postbedrijf blijft ook de komende jaren volop in beweging en daarvoor zijn onze mensen van cruciaal belang. Met dit principeakkoord laten we zien hoe belangrijk onze postbezorgers zijn en blijven voor de toekomst.”

Ledenraadplegingen

De komende weken leggen de vakorganisaties het principeakkoord positief voor aan hun leden. De verwachting is dat de uitkomst van de ledenraadplegingen uiterlijk op 6 april bekend is. De cao voor postbezorgers geldt voor de ruim 18.500 postbezorgers van PostNL.