PostNL kondigt Pim Berendsen aan als nieuwe CFO en lid van de Raad van Bestuur

Den Haag, 26 februari 2018 - De Raad van Commissarissen van PostNL is verheugd om de voorgenomen benoeming van Pim Berendsen als CFO van PostNL aan te kondigen, in vervolg op de aankondiging van 29 november jl. dat Jan Bos zal terugtreden als CFO. De Raad van Commissarissen van PostNL is voornemens Pim Berendsen per 18 april 2018 te benoemen als CFO voor een periode van vier jaar na de bespreking tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2018 op 17 april 2018. De Centrale Ondernemingsraad van PostNL staat positief tegenover de voorgenomen benoeming.

Pim Berendsen

Pim Berendsen (44 jaar) is op dit moment lid van het Executive Committee van PostNL, verantwoordelijk voor International, M&A en groei. In 2000 startte hij bij PostNL na een carrière als internationaal belastingadviseur bij Arthur Andersen. Hij deed brede ervaring op in verschillende business en financiële rollen binnen PostNL, zowel nationaal als internationaal. Tussen 2013 en 2015 maakte hij een uitstap naar de Van Gansewinkel Groep als directeur corporate development om in zijn huidige functie bij PostNL terug te keren. Hij heeft succesvol diverse transformaties en grote transacties aangestuurd.

Jacques Wallage, voorzitter Raad van Commissarissen PostNL: "We zijn erg verheugd dat we Pim Berendsen kunnen aankondigen als de toekomstige CFO van PostNL. We hebben Pim leren kennen als een toegewijd, intelligent en resultaatgericht lid van de Executive Committee. Hij en Herna zullen een mooi team vormen samen, uitermate geschikt en goed toegerust om de kansen en uitdagingen die PostNL kent aan te gaan."

Herna Verhagen, CEO PostNL: "Ik ben blij dat we zo'n geschikte kandidaat hebben kunnen vinden binnen onze eigen gelederen. Pim Berendsen en ik hebben al diverse jaren intensief samengewerkt en we vullen elkaar goed aan. Ik heb er vertrouwen in dat we samen de transformatie van ons bedrijf succesvol verder zullen brengen en verheug me erop met Pim samen te werken in zijn nieuwe rol."

De huidige verantwoordelijkheden van Pim Berendsen zullen naar verwachting binnen het Executive Committee worden verdeeld. Meer details over de ervaring van Pim Berendsen en zijn beloning zullen bekend worden gemaakt bij de publicatie van de agenda voor de 2018 AVvA op of voor 6 maart 2018. Jan Bos zal PostNL per 1 juni 2018 verlaten.