PostNL voltooit verkoop activiteiten Nexive aan Mutares

Transactie onderstreept strategische focus op kernactiviteiten

PostNL maakt vandaag bekend dat het de verkoop van de activiteiten van Nexive aan Mutares heeft afgerond. Nexive is de nummer 2 bezorger van post en pakketten in Italië. Zoals eerder bekend gemaakt behoudt PostNL een aandeel van 20% in de entiteit die de activiteiten van Nexive overneemt.

Door deze transactie kan Nexive zich verder ontwikkelen en zijn positie op de Italiaanse post- en pakkettenmarkt versterken. Met de verkoop van het meerderheidsaandeel in Nexive versterken we onze focus op onze kernactiviteiten in de Benelux en op de transformatie van PostNL in een logistieke e-commerce en postale dienstenaanbieder.

Nexive heeft een netwerk dat 80% van de Italiaanse huishoudens voor post bedient, en 100% van Italië voor pakketten. Het is de tweede speler in de Italiaanse postmarkt, met de ambitie om als uitdager in de markt klanten de beste balans te bieden tussen service, kwaliteit en prijs. Het realiseert deze ambitie door zich te richten op de interactie met klanten en het versterken van het netwerk.