Rechter stelt PostNL in het gelijk over acties FNV

Den Haag, 22 november 2022 - De rechter in Den Haag gebiedt FNV om haar leden binnen 24 uur op te roepen om tot 6 januari 2023 af te zien van collectieve acties waarbij geen rekening wordt gehouden met de randvoorwaarden die PostNL heeft gesteld. Deze uitspraak voorkomt dat acties zouden kunnen leiden tot verstoring van essentiële dienstverlening, zoals medische zendingen en rouwpost, en onveilige situaties voor medewerkers.

PostNL is tevreden met deze uitspraak. Deze week begint het piekseizoen met Black Friday, later gevolgd door Sinterklaas en de kerstdagen. PostNL neemt extra operationele maatregelen om de invloed van eventuele acties alsnog te beperken, zodat klanten en consumenten zoveel mogelijk kunnen genieten van een mooi Sinterklaas- en kerstseizoen. Daarnaast houdt PostNL contact met verzendende klanten om hen zoveel mogelijk te helpen hun post en pakketten op tijd bij consumenten te krijgen.

PostNL blijft verder in gesprek met BVPP en CNV over nieuwe cao’s voor PostNL en voor zaterdagbestellers. PostNL streeft naar cao’s die aansluiten bij de belangen van medewerkers en klanten, die zorgen voor een aantrekkelijke positie als werkgever en die PostNL financieel gezond houden op de lange termijn.