Menu

PostNL plug-ins

Makkelijker verzenden, bezorgen en volgen

Met een plug-in koppel je onze verzendservices en bezorgopties aan jouw webwinkel. Zo voeg je eenvoudig bezorgopties toe in je check-out. Ook print je via een plug-in makkelijk je verzendlabels en verzend je automatisch track & trace mails. Sluit je ook aan!

Hoe werkt het?

Voordelen van onze plug-ins

 • Bezorgen
  Ophalen op een PostNL-punt is de meest populaire bezorgkeuze onder online shoppers! Voeg deze optie en andere bezorgvoorkeuren eenvoudig toe aan je check-out. Zo kunnen ook jouw klanten kiezen.
 • Verzenden
  Met één druk op de knop je verzendlabels aanmaken en printen? Dat scheelt een hoop tijd! Je hoeft ze alleen nog maar op je pakketten te plakken.
 • Volgen
  Uit onderzoek blijkt dat online shoppers graag van elke stap in het bezorgproces op de hoogte blijven. Informeer je klanten over de status van hun bestellingen.

Je sluit de plug-in gratis aan!

Al meer dan 3.000 webwinkels maken gebruik van onze API's. Als klant van PostNL maak je gratis gebruik van onze plug-ins. Waar wacht je nog op? Sluit je ook aan!

Hoe installeer ik het?

Simpel, in een aantal stappen koppel je de plug-in aan je webwinkel:

 1. Log in op Mijn PostNL en maak een API-key aan. Voor het gebruik van een PostNL plug-in heb je een contract nodig. Geen contract? Regel het hier.
 2. Download de plug-in van jouw webwinkelplatform. In de handleiding voor jouw platform staat beschreven hoe je dit doet. Klik op de logo's van de webwinkelplatformen voor de handleidingen.
 3. Open de PostNL plug-in in jouw webwinkel omgeving en configureer de diverse functionaliteiten eenvoudig aan de hand van de handleiding.


 

Magento
(1 & 2)

Magento

WooCommerce

WooCommerce

Lightspeed

Lightspeed

CCV

CCV Shop

Shopify

Shopify

Bezorgopties
Labels afdrukken
Track & Trace link
Status zending Mijn PostNLMijn PostNL

Eardopes.nl over de Shopify plug-in

Vroeger maakte Tobias verzendlabels handmatig aan. Naarmate de business Eardopes.nl groeide kostte dat steeds meer tijd. De plug-in scheelt hem een hoop gedoe:Tobias Eardopes.nl

Met de plug-in van PostNL in Shopify kan ik letterlijk met één druk op de knop al m'n verzendlabels aanmaken. Dat maakt het versturen veel makkelijker, is minder foutgevoelig én scheelt een hoop tijd!

Bekijk Tobias’ complete ervaring met de Shopify plug-in

Maak je gebruik van andere software?

Draait jouw webwinkel op andere software? Geen probleem. Gebruik dan onze API’s voor het makkelijker verzenden, bezorgen en volgen van jouw bestellingen.
PostNL API

Het is ook mogelijk om als klant van PostNL gebruik te maken van de plug-ins van onze dochteronderneming, MyParcel. Kijk op de website van MyParcel of daar een geschikte koppeling voor jouw webwinkel tussen staat.