Aangepaste aanlever- en bezorgdagen post en pakketten rond de feestdagen

Ook rond de feestdagen bezorgen we uw post en pakketten graag op tijd. Uiteraard doen wij er alles aan om ook in deze drukke periode, uw post- en pakketten de volgende werkdag te bezorgen. U kunt ons daarbij helpen door uw post en pakketten tijdig bij ons aan te leveren. Houd er rekening mee dat veel PostNL-locaties tijdens de feestdagen zijn gesloten. Uiteraard kunt u voor het verzenden van uw brieven gewoon gebruikmaken van de vertrouwde brievenbus. Hieronder vindt u alle informatie voor de feestdagen in het najaar van 2016.

Aanlever- en bezorgdagen

Aanleveren pakketten bij PostNL-locatie

Van 12 november tot en met 17 december worden pakketten die u op zaterdag aflevert, al op maandag bij uw klanten bezorgd.

Meer informatie

Brievenbuspost

In de kerstperiode wordt bijna twee keer zoveel post en pakketten verstuurd als normaal. Dat betekent dat uw post van 7 tot en met 27 december langer onderweg kan zijn dan dat u gewend bent. We streven ernaar om uw post die u in de oranje straatbrievenbus doet, binnen drie werkdagen te bezorgen. Heeft u in deze drukke periode post die de volgende werkdag moet worden bezorgd? Gebruik dan de standaard frankering en geef deze post af bij een PostNL-locatie.

Breng- en Haalservice

Tijdelijke bedrijfssluiting

Is uw bedrijf rond de feestdagen een of meerdere dagen gesloten? Geef dit dan aan ons door via MijnPost. Doe dit ten minste een dag voordat uw bedrijf gesloten is. Is uw bedrijf weer geopend? Dan brengen of halen we uw post op de eerste bezorgdag dat we normaal een breng- of haalrit voor u uitvoeren.

Wilt u de post die gericht is aan uw vestigingsadres door ons laten bewaren of doorzenden? Lees dan meer over onze Bewaarservice en Doorzendservice.

Meer post en pakketten versturen?

Verwacht u rond de feestdagen meer post- en pakketten te versturen dan in uw contract is opgenomen? Laat dit dan uiterlijk een dag van tevoren aan ons weten. Wij kunnen u dan zo goed mogelijk van dienst zijn. U kunt uw extra postvolume toevoegen aan uw Haalservice via MijnPost.

Lees meer over de Haalservice Lees meer over de Brengservice

Rouwpost

Verstuurt u rouwkaarten rond de feestdagen? Uw Rouwpost wordt de eerstvolgende werkdag bezorgd, van maandag tot en met zaterdag. Let u bij het versturen op het volgende:

  • Frankeer Rouwpost met de speciale Rouwpostzegel en gebruik de ‘Verzendset voor Rouwkaarten’, verkrijgbaar op een Postkantoor of via uw uitvaartverzorger.
  • Doe Rouwpost niet in de oranje straatbrievenbus, maar geef die af aan de balie van een Postkantoor.

Weekend of feestdag

Wilt u Rouwpost versturen op een feestdag of in het weekend (vanaf vrijdagavond 16.30 uur)? Maak dan gebruik van de gratis Haalservice voor Rouwpost. Neem contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer 0900-0990 (45 ct/ gesprek) of vraag de Haalservice online aan via postnl.nl/rouwpost.

Download wijzigingsoverzicht Lees meer over Rouwpost

Medische Post

Volg de verzendinstructies die u heeft ontvangen van de instantie waar de medische zending naartoe moet. Doe Medische post niet in de oranje straatbrievenbus, maar geef die af aan de balie van een Postkantoor. Wij bezorgen uw Medische post dan de eerst volgende bezorgdag. Op zondagavond kunt u medische post wel versturen via één van de 500 speciale medische brievenbussen.

Lees meer over Medische Post

Zie ook: