Gemeente Tilburg verwelkomt nog 6 pakket- en briefautomaten PostNL

Tilburg, 29 april 2019 – Vanaf 1 mei staan er 20 pakket- en briefautomaten van PostNL in Tilburg, tot voor kort waren dit er 14. PostNL breidt hiermee de proef met de automaten verder uit. Met de pakket- en briefautomaat kunnen consumenten 7 dagen per week, 24 uur per dag pakketten versturen en ontvangen.

Prettige samenwerking

Tot april 2019 stonden er 13 oranje en 1 grijze pakket- en briefautomaten van PostNL in Tilburg. In overleg met de gemeente Tilburg heeft PostNL 10 van deze oranje automaten vervangen door grijze exemplaren. Ook zijn er 9 verplaatst naar een nieuwe, passendere locatie. Tegelijkertijd zijn er 6 nieuwe, grijze pakket- en briefautomaten bijgekomen. “We zijn erg blij met de prettige samenwerking met de gemeente Tilburg omtrent de kleurstelling en locaties”, vertelt Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL. “Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten, en willen dat doen waar en wanneer het hun goed uitkomt. De pakket- en briefautomaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Het Tilburgse publiek weet de automaten goed te vinden – ze worden veel gebruik. Daarom zijn we zeker ook erg blij met de 6 extra pakket- en briefautomaten.”

Maatschappelijke trend

Ook Tilburg is blij met de nieuwe kleuren, locaties en automaten. “We zien dat de pakketmarkt jaarlijks met 20% groeit. Dat is een maatschappelijke trend die we niet kunnen negeren. Daarom zijn we er samen met de markt actief op ingesprongen en de samenwerking met PostNL aangegaan”, vertelt de Tilburgse wethouder Mario Jacobs van onder meer openbare ruimte, grondzaken en groen. “Hoewel de eerste automaten door hun opvallende uiterlijk de nodige vragen opriepen in onze stad, zien we dat het concept werkt. En voor dat opvallende uiterlijk hebben we inmiddels samen een passende oplossing gevonden.” Er blijven voorlopig 3 pakket- en briefautomaten oranje, waaronder die op het Koningsplein naast het stadhuis (in ieder geval tot de renovatie van het plein van start gaat).

Planning

Op 16 april zijn de eerst oranje pakket- en briefautomaten vervangen door grijze. In week 18 en 19 volgt de rest. Op locaties waar de automaten ook worden verplaatst, blijven de oranje automaten ook nog een week of 2 staan. Otten: “Zo kan het publiek rustig wennen aan de nieuwe locaties. En zorgen wij ervoor dat de overgang goed verloopt.” Bekijk hier het overzicht van de oude en nieuwe locaties.

Landelijke proef

PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met 15 automaten in Almere. In 2017 volgden Zuid-Limburg en Tilburg. Om op grotere schaal inzicht krijgen in de keuzes die een gebruiker maakt bij het ontvangen en verzenden van pakketten, breidde PostNL de proef begin 2018 uit naar Breda en Amersfoort. In het najaar van 2018 volgden Den Haag, Amsterdam, Hardinxveld-Giessendam, Stein, Nijmegen en Zwolle. Begin 2019 voegde PostNL hier Zaandijk en Harderwijk aan toe. Eerder deze maand breidde PostNL de proef uit met 8 extra pakket- en briefautomaten in Sittard. Met de 6 nieuwe automaten in Tilburg komt het totaal nu op 85 pakket- en briefautomaten in Nederland.

Werking pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met 2 openingen en meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. Daarnaast kunnen consumenten sinds de zomer van 2017 nog voor de eerste bezorgpoging het afleveradres wijzigen. De automaten komen dicht bij of op locaties waar al een brievenbus staat en vervangen die betreffende brievenbus. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.