PostNL Bijzondere Momenten Fonds steunt 100 goede doelen van collega's

Den Haag, 10 november 2023 - PostNL heeft 100 verenigingen en stichtingen verrast met een donatie vanuit het PostNL Bijzondere Momenten Fonds. Afgelopen maand konden PostNL-collega’s een donatie van 250 euro aanvragen bij het PostNL Bijzondere Momenten Fonds voor de vereniging of stichting waar zij vrijwilliger zijn. De donaties werden uit het hele land aangevraagd voor uiteenlopende maatschappelijke doelen. Van een verwendag voor moeders van kinderen met autisme tot sporttenues voor een lokale sportclub.

Het PostNL Bijzondere Momenten Fonds is in 2022 opgericht en ondersteunt initiatieven die bijdragen aan meer verbinding in de samenleving. Het is de tweede keer dat het fonds collega's de mogelijkheid biedt om een donatie aan te vragen voor een goed doel. Jacqueline, Dick en Frank zijn drie van de 100 collega’s van PostNL die een donatie van 250,- euro ontvingen om hun goed doel een steuntje in de rug te geven.

Verwendag voor Stichting Mama Vita

Jaqueline Stolker-Dekker is al ruim 8 jaar postbezorger en sinds 10 jaar lid van de landelijke stichting Mama Vita, die zich inzet voor moeders van kinderen met een vorm van autisme.

Jaqueline: “Ik heb twee jongvolwassen kinderen met de diagnose autisme. Mama Vita in de regio Zaanstreek heeft mij erg geholpen, zij brengen de moeders bij elkaar en helpen met verschillende activiteiten, bijeenkomsten en programma's om kennis en ervaringen te delen. Een keer per maand komen de moeders bij elkaar, en nu wil ik graag iets voor hen doen. Met deze donatie organiseren we een verwendag waar de moeders even helemaal kunnen ontspannen. Geweldig dat ik met steun van het fonds nu iets terug kan doen!”

Sporttenue voor de lokale voetbalclub

Dick van der Meer werkt bij PostNL als wagenparkbeheerder, huismeester én chauffeur. In zijn vrije tijd is hij actief bij de lokale voetbalclub vv Arnhemia uit Arnhem.

Dick: “Ik ben altijd wel op de club te vinden, ik doe er van alles. Van oud papier ophalen tot bardiensten draaien. Ook sta ik langs de lijn als grensrechter en ben ik teammanager van een van onze teams. De spelers van onze jongste teams kunnen met hulp van de gemeente Arnhem de contributie betalen, maar zij hebben geen geld om sportkleding te kopen. Daarom heb ik een donatie bij het Bijzondere Momenten Fonds aangevraagd. Ik vind het geweldig dat wij met dat geld trainingspakken en wedstrijdshirts voor deze kinderen kunnen kopen. Zo zie je hoe sport verbindt, en samen spelen is toch het mooiste wat er is!”

Schutterij kostuum

Postbezorger Frank Deguelle is lid van schutterij Broederschap St. Sebastianus in het Zuid-Limburgse Klimmen.

Frank: “De schutterij kent een lange traditie. Is er feest in het dorp dan zijn wij erbij! Zo begeleiden we Sinterklaas tijdens zijn intocht, gaan we voorop bij de processie en brengen we een serenade als iemand een koninklijke onderscheiding krijgt of een huwelijksjubileum viert. Heel bijzonder vind ik dat de schutterij al sinds 1509 bestaat en dat wij nog steeds nieuwe leden verwelkomen. De acht jongste leden hebben een nieuw kostuum nodig en we willen ook een nieuw instrument kopen. Met de donatie van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds kunnen we daar werk van maken en daar zijn we heel blij mee!"

Een verjaardagspakket of koffie bij de pakketautomaat

Naast deze donaties zet het PostNL Bijzondere Momenten Fonds zich samen met organisaties in voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. Sinds 2016 werkt PostNL samen met Stichting Jarige Job en bezorgt het bedrijf verjaardagspakketten voor kinderen die in armoede opgroeien. Consumenten worden jaarlijks gevraagd om een cadeau te geven aan kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Het fonds werkt ook samen met het Leger des Heils en plaatst PostNL-pakketautomaten bij hun buurthuiskamers. Zo worden de buurthuiskamers meer bekend bij mensen in de buurt. Voor elk pakket dat hier wordt opgehaald, doneert het fonds een bijdrage aan het Leger des Heils. Voor bijvoorbeeld een kop koffie of een kop soep. Rondom de feestdagen, wanneer het voor veel ouderen een extra moeilijke of eenzame periode is, organiseert het Nationaal Ouderenfonds de Grote Kerstkaartenactie. Samen bezorgen het Ouderenfonds en PostNL zo veel mogelijk ouderen een warme kerstwens.

PostNL Bijzondere Momenten Fonds bestaat 1 jaar

PostNL heeft het Bijzondere Momenten Fonds een jaar geleden opgezet om initiatieven te bundelen en samen met goede doelen en verengingen te werken aan meer verbinding in de samenleving. De post- en pakketbezorgers van PostNL komen iedere dag in elke straat. Door gebruik te maken van dit hechte netwerk wil PostNL bijdragen aan meer verbondenheid, contact en aandacht voor elkaar in de samenleving.

Kijk voor alle projecten van het PostNL Bijzonder Momenten Fonds op Onze projecten | PostNL

Toelichting: Vanuit iedere provincie ontving het fonds aanvragen. De meeste donaties aan goede doelen werden uitgekeerd in de provincies Zuid-Holland (26), Noord-Brabant (16), en Noord-Holland (11). Gevolgd door Gelderland (10) en Limburg (10). En tot slot Groningen (7), Overijssel (5), Utrecht (5), Drenthe (4), Friesland (4), Flevoland (1) en Zeeland (1).