PostNL pakketautomaat bij Leger des Heils in Sint Maartensdijk

Den Haag, 10 mei 2023 – Bij de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan de Sportlaan in het Zeeuwse Sint Maartensdijk staat sinds kort een PostNL-pakketautomaat. Buurtbewoners kunnen bij deze automaat hun pakketje ophalen of afgeven voor verzending. Ze zijn daarbij van harte welkom voor een kop koffie in de buurthuiskamer. De buurthuiskamer krijgt van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds een vergoeding voor ieder pakket dat wordt afgehaald uit deze automaat. Een pakketautomaat bij een buurthuiskamer moet zorgen voor meer bekendheid van deze buurthuiskamers in de wijk en zo voor meer ontmoetingen tussen mensen.

Deze samenwerking is een initiatief vanuit het speciale fonds van PostNL dat afgelopen zomer werd opgericht om bijzondere momenten te organiseren voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vorig jaar december werd in Alkmaar de eerste pakketautomaat bij een buurthuiskamer in gebruik genomen, in maart volgde de tweede automaat in Joure. De samenwerking met het Leger des Heils wordt de komende tijd verder uitgebreid met nog een aantal pakketautomaten, verspreid over het land.

Jouw pakket helpt

Thijs Kerckhoffs (directeur van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds): “Ook de mensen in Sint Maartensdijk kunnen hun pakketje voortaan ophalen uit een pakketautomaat bij de buurthuiskamer van het Leger des Heils. Elke keer dat iemand dat doet, krijgt deze buurthuiskamer een kleine extra vergoeding vanuit het PostNL Bijzondere Momenten Fonds, zodat zij koffie kunnen uitdelen. We blijven de komende tijd deze ‘een bakkie voor een pakkie-samenwerking’ verder uitbreiden, zodat er op steeds meer plekken in het land pakketautomaten bij buurthuiskamers van het Leger des Heils komen te staan.”

Anita Kamperman-Koopal (programmadirecteur Geloven in de Buurt bij het Leger des Heils): "We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Het ophalen van een pakketje kan op deze manier voor veel mensen een moment van verbinding worden. Even een kop koffie drinken, een praatje maken of winkelen in onze kledingwinkel. Er is zoveel eenzaamheid. We hopen dat door de pakketautomaat nog meer mensen de weg naar onze buurthuiskamer weten te vinden. Iedereen is er van harte welkom".

PostNL Bijzondere Momenten Fonds

PostNL breidt zijn maatschappelijke activiteiten de komende jaren verder uit en heeft daarvoor afgelopen zomer het PostNL Bijzondere Momenten Fonds opgericht. PostNL zet zijn netwerk en mensen in om die verbinding in de samenleving te versterken. Het fonds zet onder meer nieuwe maatschappelijke activiteiten op en zet de bestaande activiteiten voort. De samenwerking met het Leger des Heils is een van de nieuwe initiatieven vanuit het fonds.

PostNL zet zich al jarenlang in om mensen een helpende hand te bieden. PostNL-medewerkers dragen hieraan in hun dagelijks werk bij. Zo bezorgen zij in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds duizenden kaarten bij ouderen en samen met Stichting Jarige Job verjaardagspakketten bij kinderen waar er geen geld is om hun verjaardag te vieren. Ook helpen bezorgers bij het signaleren van eenzaamheid en melden dit vervolgens bij een welzijnsorganisatie.

Meer weten over het PostNL Bijzondere Momenten Fonds? Kijk op www.postnlbijzonderemomentenfonds.nl