PostNL-pakketautomaat nu ook opengesteld voor GLS Netherlands

Den Haag/Utrecht, 23 januari 2024 – PostNL stelt haar pakketautomaten open voor andere vervoerspartijen. GLS Netherlands is de eerste partij die gebruik gaat maken van dit netwerk. Vanaf maart kunnen consumenten voor pakketten van PostNL én van GLS Netherlands bij dezelfde pakketautomaat terecht.

Impressie van PostNL-pakketautomaat met logo GLS Netherlands

Gemak en controle

Met het openstellen van de pakketautomaten spelen PostNL en GLS Netherlands in op de vraag van consumenten om nog makkelijker een pakket op te halen op een moment en locatie dat ze zelf kunnen kiezen. Milo Kars, Managing Director van GLS Netherlands: “GLS Netherlands is altijd op zoek naar het verbeteren van haar dienstverlening, zoals het uitbreiden van haar netwerk met pakketautomaten. Doordat PostNL haar automaten voor ons beschikbaar maakt kunnen we snel een mooie stap vooruit maken.” 

Digitale versnelling

Er is de afgelopen periode flink geïnvesteerd om een speciaal IT-platform te ontwikkelen dat voor alle vervoerders efficiënt, eerlijk en betrouwbaar werkt. Nu stelt PostNL als eerste partij op de Nederlandse markt de pakketautomaat open voor andere vervoerders. Barry Husman, Directeur Retail Benelux bij PostNL: “Wij geloven erin dat een open model de consument een slimme oplossing biedt, en ook dat het duurzamer en economischer is dan dat elke vervoerder een eigen netwerk opbouwt. Zo werken wij continu aan digitale services en blijven wij innoveren op het gebied van duurzame logistieke oplossingen. Met de samenwerking en de openstelling voor GLS Netherlands verbinden we nog meer consumenten met ons netwerk.”

Flinke groei aantal pakketautomaten

Consumenten kunnen vanaf maart een pakket van GLS Netherlands laten bezorgen in een van de bijna 1.000 PostNL-pakketautomaten die door heel Nederland staan. Het merendeel van de pakketautomaten is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Nu er steeds meer mensen het gemak van de pakketautomaat kunnen ervaren, wordt het netwerk dit jaar nog flink uitgebreid. PostNL wil in de toekomst nog meer vervoerders op het netwerk aansluiten.

Meer weten over de pakketautomaten? Lees hier meer.