Scholen en PostNL slaan handen ineen: examens komen eraan

Den Haag, 10 mei - Deze week gaan de examens van start. Op ongeveer 1200 scholen doen in totaal zo’n 175.000 leerlingen tussen 11 mei en 30 juni examen. Een spannende en bepalende periode, waar ook PostNL aan bijdraagt. Het bedrijf bezorgt namelijk de gemaakte examens voor de tweede nakijkronde bij de tweede corrector, en vervolgens weer terug bij de school.

Bob van Ierland, directeur Mail: “Ook bij PostNL weet iedereen hoe belangrijk de eindexamens zijn. In deze periode verwerken we meer dan 100.000 examenzendingen. Samen met de scholen bereiden we dit goed voor en doen we er alles aan om dit proces veilig, zorgvuldig en snel te laten verlopen.”

Hoe gaan we te werk

Binnen PostNL is een apart sorteerproces ingericht voor examens én is er een speciaal team dat alle zendingen volgt. Ook werkt PostNL met bezorgers die zich álleen met examens bezighouden. Zo wordt de kans dat iets misgaat zo klein mogelijk gemaakt.

Daarnaast ontvangen alle scholen in Nederland voorafgaand aan de examens het PostNL-examenpakket. Hierin staat alle belangrijke informatie over het opsturen van examens. PostNL vraagt scholen de examens op de juiste wijze te versturen via de aangewezen PostNL-punten. Bijvoorbeeld door alleen de extra stevige en opvallende felgekleurde examenenvelop en de examenzegel te gebruiken. Met een speciale code kunnen scholen de examens hiermee volgen terwijl ze onderweg zijn en ontvangen ze een verzendbewijs. Met de examenmal kunnen scholen testen of de envelop met examens niet te vol is. Met deze maatregelen konden vorig jaar nagenoeg alle examens goed en op tijd verstuurd en bezorgd worden. En daar gaat PostNL ook dit jaar weer voor.

Meer informatie

Via een apart telefoonnummer (088 - 868 10 08) kunnen scholen altijd contact met PostNL opnemen als ze vragen hebben. Zie daarnaast ook deze website met daarop alle informatie: postnl.nl/scholen.

Bekijk de infographic