Zaandijkse primeur: eerste PostNL-pakketautomaat bij tankstation De Haan

Den Haag, 4 februari 2019 – Ook de inwoners van Zaandijk kunnen nu 24 uur per dag, 7 dagen per week pakketten ontvangen en versturen. Sinds vandaag staat er namelijk een pakket- en briefautomaat van PostNL bij tankstation De Haan aan de Fortuinweg 3 in Zaandijk. Deze automaat betekent voor De Haan een nieuwe zet in het serviceniveau naar zijn klanten, en voor PostNL een volgende stap in de proef met de pakket- en briefautomaat.

Nooit meer in de rij

Vanaf vandaag kunnen consumenten in Zaandijk terecht bij de innovatieve pakket- en briefautomaat van PostNL om hun pakketten te ontvangen en hun brief en/of pakket te versturen. Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL: ‘Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten, en willen dat doen waar en wanneer het hun goed uitkomt. Als je elke dag dit tankstation passeert, dan kun je je pakket ophalen op weg naar je werk of onderweg naar huis. En hoef je niet in de rij te staan bij een postkantoor of pakketpunt. De locatie bij het tankstation is ook ideaal voor alle bewoners van de omliggende woonwijken.’

Aanvulling op nieuw concept

Voor De Haan is de pakket- en briefautomaat in Zaandijk een mooie aanvulling op een nieuw concept. Arnold-Willem de Haan, verantwoordelijk voor shop development: ‘Als tankstationbedrijf proberen we een goede inschatting te maken van de lokale behoefte van onze klanten. Onze locatie in Zaandijk hebben we afgelopen september grondig verbouwd en aangevuld met een nieuw concept: Tony’s Coffee & More. Dit concept draait om koffie en services. We zijn ervan overtuigd dat een pakket- en briefautomaat hier erg goed bij past en zien ook zeker mogelijkheden op meer locaties.’ De Haan en PostNL bekijken momenteel hoe ze deze nieuwe samenwerking kunnen intensiveren.

Proef pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met 15 automaten in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg. In 2018 breidde PostNL de proef uit naar Breda, Amersfoort, Den Haag, Amsterdam, Hardinxveld-Giessendam, Geertruidenberg, Stein, Nijmegen en Zwolle. PostNL blijft zijn netwerk uitbreiden op basis van de wensen van zakelijke klanten en consumenten, en daar horen ook deze automaten bij. Inmiddels staan er 66 pakket- en briefautomaten in Nederland, inclusief de automaat in Zaandijk. Zie postnl.nl/pba voor meer informatie.

Eerste PostNL-pakketautomaat bij tankstation De Haan 2