Inzet PostNL voor nieuwe cao in brief aan vakorganisaties

Den Haag - PostNL is blij met de mededeling dat drie van de vier vakorganisaties hebben besloten om het cao-overleg te hervatten. PostNL roept ook FNV op om, in het belang van medewerkers en de onderneming, deel te nemen aan het overleg en af te zien van acties. De volgende afspraak staat gepland voor aanstaande woensdag.

PostNL heeft vandaag zijn voorstellen voor de nieuwe cao nu ook schriftelijk in een brief (zie bijlage) aan de vier deelnemers (BVPP, FNV, CNV en VHP2) gestuurd. Vier onderwerpen staan centraal:

  • Meer mensen direct in dienst bij PostNL
  • Meer banen en zekerheid
  • Zoveel mogelijk baanbehoud voor medewerkers
  • Duurzame inzetbaarheid

Andere onderwerpen zijn onder andere arbeidsvoorwaarden op maat; het persoonlijk keuzebudget; opleiding en ontwikkeling; pensioenopbouw; tegemoetkoming woon-werkverkeer; gelijke beloning mannen en vrouwen en loonontwikkeling.

PostNL heeft nogmaals een oproep gedaan aan FNV om af te zien van acties. Er wordt nog volop inhoudelijk gesproken over de bovenstaande, voor medewerkers belangrijke onderwerpen. We willen PostNL verder versterken als de favoriete bezorger van Nederland, als een sociale werkgever en als een financieel gezond bedrijf. Onze voorstellen passen bij deze doelstellingen en houden rekening met de belangen van al onze stakeholders.