PostNL benoemt Jennifer Crites als Chief Information Officer

Den Haag, 2 juni 2022 – PostNL maakt vandaag bekend dat Jennifer Crites de functie van Chief Information Officer (CIO) op zich zal nemen. Zij was eerder in dezelfde functie actief bij AkzoNobel. Zij wordt als CIO ook lid van het Executive Committee van PostNL. Jennifer Crites is de opvolger van de huidige CIO Marcel Krom, die zoals eerder aangekondigd per 1 september vertrekt bij PostNL.

Herna Verhagen, CEO van PostNL zegt over de benoeming: “We zijn heel blij met de komst van Jennifer als CIO bij PostNL. Met haar achtergrond, diepgaande kennis en uitgebreide ervaring bij grote internationale bedrijven met business- en digitale transformatie, ICT ontwikkeling en passie voor datamanagement zal zij van grote waarde zijn voor PostNL. Als CIO en als lid van het Executive Committee kan zij de cruciale rol van informatietechnologie in de ontwikkeling van onze logistieke netwerken en onze digitale transformatie verder vorm geven.”

Jennifer Crites (1974, VS) werkte van 2000 tot 2013 bij Procter & Gamble in diverse business en IT functies. In 2013 kwam ze naar Nederland om bij FrieslandCampina te gaan werken als Director IT Corporate & Support, waarna ze Director IT was bij Hunkemöller. Bij AkzoNobel was ze Director IT in het Chief Information Officer office en later CIO op interimbasis. In die rol leidde ze de ontwikkeling van de IT organisatie strategie, waarbij IT gepositioneerd werd als de digitale katalysator voor bedrijfsonderdelen.