PostNL toonaangevend bij inzet tegen klimaatverandering: op A-lijst CDP

Den Haag, 20 december 2022 - PostNL krijgt voor het 3e jaar op rij een positie op de prestigieuze “A-lijst” van het CDP (Carbon Disclosure Project) vanwege toonaangevende inspanningen tegen klimaatverandering. Van de 15.000 bedrijven die door het CDP zijn beoordeeld, ontvangen 9 Nederlandse bedrijven en 283 bedrijven wereldwijd dit jaar deze A-notering. Dit laat zien dat PostNL tot een selecte groep bedrijven behoort die op dit terrein uitzonderlijk presteren en dat PostNL een leiderschapsrol vervult op het gebied van milieuambitie, -actie en transparantie.

Herna Verhagen, CEO PostNL: “CDP legt de lat voor milieuleiderschap elk jaar hoger met strengere eisen. Dat wij voor het derde jaar op rij de hoogste score voor een onderneming krijgen is een belangrijke bevestiging van onze inspanningen. We zijn hier dan ook trots op. We houden onze blik op de toekomst gericht en blijven ons inzetten voor een duurzame logistieke keten waarin milieutransparantie de norm is.”

Onderbouwde ambities

PostNL werkt op verschillende manieren toe naar de ambitie om uiterlijk 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last mile. Om zeker te zijn dat doelstellingen gefundeerd zijn, rapporteert PostNL jaarlijks over zijn CO2-emissiereductiedoelen aan het Science Based Target initiative (SBTi). Het SBTi helpt bedrijven die minder CO2 willen uitstoten om hun ambities te vertalen naar wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om de opwarming van de aarde binnen 1,5 graden te houden. CDP benadrukt dat milieutransparantie van het bedrijfsleven cruciaal is. Onder andere door mee te doen aan allerlei keurmerken, benchmarks én uitgebreid te rapporteren over ambities en resultaten in jaarverslagen, draagt PostNL hieraan bij.

Over CDP

De jaarlijkse samenstelling en publicatie door CDP wordt algemeen beschouwd als dé standaard voor transparantie over het milieubeleid van ondernemingen. CDP is een non-profitorganisatie en helpt bedrijven, steden en regio’s om kansen en risico’s op het gebied van klimaatverandering, (drink)waterveiligheid en bossen te meten en beheren. Ieder jaar publiceert het CDP de A-lijst klimaatverandering, waarin bedrijven zijn opgenomen die wereldwijd voorop lopen ten aanzien van milieuprestaties.
De volledige lijst van ondernemingen op de ‘CDP Climate Change A List’, de methode en criteria voor de A-Lijst zijn hier te vinden.