Postzegelprijs 2024 bekend

Den Haag, 4 oktober 2023 - Vanaf 1 januari 2024 wordt het tarief van een postzegel voor brieven in Nederland € 1,09, dat is nu nog € 1,01. Deze nieuwe prijs past, samen met de andere tariefwijzigingen, binnen de ruimte om tarieven aan te passen die toezichthouder ACM voor 2024 heeft vastgesteld. PostNL bezorgt 5 dagen per week de post in heel Nederland.

Post- en pakkettarieven 2024

Met ingang van 1 januari 2024 verhoogt PostNL de tarieven voor het versturen van brieven in Nederland en van Nederland naar het buitenland. Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt € 1,75, dat was € 1,65.

Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL: ‘De hoeveelheid post blijft dalen. En ook al is er minder post, we legen elke werkdag nog altijd zo’n 11.000 straatbrievenbussen en we lopen en fietsen nog steeds elke dag door elke straat in Nederland. Om de post voor klanten betaalbaar te houden, passen we ons postbedrijf telkens weer aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. De verhoging van de posttarieven is, door de dalende postvolumes en de stijgende kosten, nodig om de post bereikbaar en betrouwbaar te houden.’

Het versturen van een binnenlands pakket online gefrankeerd wijzigt niet, dat blijft € 6,95. Frankering bij PostNL-punten wordt wel duurder, dat was € 7,65 en wordt € 7,95. Ook pakketten versturen naar het buitenland wordt duurder.

Decemberzegel 2023

Elk jaar brengt PostNL aan het einde van het jaar speciale decemberzegels uit. Het tarief voor de decemberzegel van PostNL voor 2023 is € 0,96. Een vel van 20 decemberzegels kost € 19,20. De zegels zijn vanaf 13 november te koop via postnl.nl, of bij postkantoren, pakketpunten, of postzegelverkooppunten.

Alle tarieven

Het complete productaanbod van PostNL inclusief tarieven is vanaf half oktober te vinden op de website van PostNL.