Vast contract voor alle postbezorgers van PostNL

Den Haag, 3 augustus 2022 - PostNL biedt al zijn postbezorgers een vast contract aan. Dit geldt zowel voor bezorgers die al in dienst zijn bij PostNL, als voor nieuwe collega’s die aan de slag gaan als postbezorger. Dit betekent dat ruim 1.000 postbezorgers met een tijdelijke aanstelling, nu een vast contract krijgen.

Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL: ‘We zetten deze stap als blijk van waardering en vertrouwen richting alle collega’s die zich dag in dag uit inzetten voor de postbezorging, zo bieden we hen meer zekerheid. Met het vooruitzicht van een vast contract hopen we ook nieuwe postbezorgers te kunnen enthousiasmeren om bij ons te komen werken. Dat is hard nodig in de huidige krappe arbeidsmarkt.’

Loonsverhoging en bonus

Tot nu toe kregen postbezorgers na zeven maanden een vast contract aangeboden. Afgelopen juni bereikte PostNL een akkoord met de vakbonden over een loonsverhoging van ruim 8 procent voor zijn bijna 16.500 postbezorgers. Nieuwe postbezorgers krijgen daarnaast in bepaalde gebieden maximaal 250 euro bonus als zij bij PostNL aan de slag gaan. Ook de lonen van nieuwe jeugdige bezorgers zijn verhoogd en het werk is flexibeler gemaakt. Zo kunnen in verschillende steden bezorgers die dat willen post bezorgen in de avonduren. Daarmee richt PostNL zich onder meer op scholieren en studenten die post willen bezorgen als bijbaan.?? 

Nieuwe postbezorgers kunnen zich melden via de website van PostNL.