Online makkelijk een NS-Business Card aanvragen?

Hoe de bedrijfscheck van PostNL daarbij helpt

Bij NS Zakelijk draait alles om soepel reizen, zowel op het spoor als online. Flin Veenstra, Product Owner bij NS Zakelijk, vertelt hoe de bedrijfscheck van PostNL daarbij helpt.

Een soepele klantreis start online

Voor zakelijke reizen is de NS-Business Card dé mobiliteitskaart: duurzaam, met minimale administratie en gemak van deur tot deur. Je kunt hem gebruiken voor al het openbaar vervoer, en voor deelscooters, -fietsen en -auto’s. Die soepele klantreis start online. Flin Veenstra, Product Owner bij NS Zakelijk, vertelt hoe de bedrijfscheck van PostNL daarbij helpt.

NS Zakelijk zet volop in op gemak

De bedrijfscheck: je kunt er een bedrijf mee opzoeken, je eigen database up-to-date houden en snel juiste bedrijfsgegevens aanvullen. Ideaal als je een online aanvraagproces hebt, of een checkout. Dan wil je geen potentiële klanten verliezen omdat ze nog moeten zoeken naar hun KVK- of btw-nummer. Ook controleert de bedrijfscheck wie de contactpersoon of de tekenbevoegde van een organisatie is. Behoorlijk handig als je in de B2B-markt zaken doet.

‘Om het aanvragen van de NS-Business Card te optimaliseren, kozen we de bedrijfscheck van PostNL. We willen dat onze klanten de kaart makkelijk online kunnen aanvragen. Maar ook de administratie op orde hebben.’

Flin Veenstra - Product Owner NS Zakelijk

Fraude verleden tijd, altijd correcte overeenkomsten

Een fout in je administratie krijg je bijvoorbeeld als iemand tekent die daartoe niet bevoegd is. Soms gebeurt dit ter goede trouw, omdat een medewerker denkt dat zijn of haar manager tekenbevoegd is. Echter moet dit wel in het KvK-register staan. En soms kan er ook sprake zijn van fraude. Dan heb je juridisch geen poot om op te staan. En het zorgt voor veel gedoe. Precies dat is wat de bedrijfscheck oplost.

Flin legt uit: ‘De bedrijfscheck speelt een cruciale rol om fraude te voorkomen en juridisch geldige overeenkomsten te sluiten. Het gebeurde weleens dat iemand namens een ander bedrijf een overeenkomst probeerde af te sluiten en zelf gebruik te maken van onze diensten. Dat bedrijf wist dan van niets. Dankzij de bedrijfscheck weten we wie tekenbevoegd is. En zo is fraude of een foute administratie verleden tijd.’

Prijs en dataset PostNL vielen op

De keuze viel op de bedrijfscheck van PostNL vanwege het meedenken met de uitdagingen die er lagen en de aantrekkelijke prijs. Flin: ‘We hebben verschillende opties overwogen, maar PostNL was het meest interessant. Niet alleen was de prijs het aantrekkelijkst, ook dat Edwin (salesmanager PostNL) ontzettend goed meedacht was fijn. Daarnaast was de dataset het meest compleet en up-to-date vergeleken met andere aanbieders. Vervolgens had onze ontwikkelaar samen met de technische contactpersoon van PostNL de API snel aangesloten op onze systemen.’

‘De bedrijfscheck van PostNL speelt een cruciale rol om fraude te voorkomen en juridisch geldige overeenkomsten te sluiten.’

Flin Veenstra - Product Owner NS Zakelijk

Over NS Zakelijk

NS Zakelijk levert aan meer dan 650.000 zakelijke reizigers duurzame mobiliteit. Dat kan de ene keer met de trein alleen zijn, de andere keer met bijvoorbeeld de tram in combinatie met een OV-fiets. Flin werkt sinds 2022 bij NS en is Productowner van 2 IT Ontwikkelteams binnen NS Zakelijk. Hij is daarmee onder meer verantwoordelijk voor de zakelijke contractadministratie en alle NS Business Card leverprocessen. Daarnaast runt hij samen met een vriend de webshop Wijn van ‘n Vriend.

Ook de bedrijfscheck inzetten voor jouw business?

De bedrijfscheck vertelt je meer over je zakelijke klanten en vult hun bedrijfsgegevens automatisch aan. Dat betekent meer gemak voor je klanten, en meer conversie voor jouw bedrijf.