Pakket of post beschadigd

Vervelend om te horen dat je pakket of post is beschadigd. Hieronder lees je wat je in dat geval kunt doen.

Ben je de ontvanger?

Laat dan zo snel mogelijk aan de afzender weten dat je het pakket beschadigd hebt ontvangen. De afzender kan dan mogelijk aanspraak maken op schadevergoeding. De afzender kan hierbij vragen om foto’s van de beschadigde inhoud, de doos en ander verpakkingsmateriaal, dus het is erg belangrijk dat je deze bewaart.

Inhoud zending vermist of ontvreemd

Ontvang je een pakket met ontbrekende inhoud? Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn: 

  1. Bestelling bij webshop

    Heb je meerdere artikelen besteld? De levertijd verschilt soms per artikel. Het kan dus zijn dat je meerdere pakketten ontvangt. Je kunt het beste even aan de afzender vragen of dit ook geldt voor jouw bestelling.


  2. Pakket uit het buitenland

    Bevat het pakket verboden goederen? Dan kan de Douane de inhoud (gedeeltelijk) in beslag nemen. Verboden zijn o.a. explosieven, verdovende middelen, brandbare en andere gevaarlijke stoffen.
Is er iets anders aan de hand? Neem dan contact met ons op met behulp van de contactopties hieronder.

Ben je de afzender?

Of je in aanmerking komt voor schadevergoeding, is afhankelijk van de manier van versturen.

Onverzekerd verstuurd

Onverzekerde pakketten komen niet in aanmerking voor een schadevergoeding. je kunt de schade uiteraard wel bij ons melden met behulp van onderstaande contactopties. Zo kunnen we voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Verzekerd verstuurd

Als je het pakket met een van de volgende verzendopties heeft verstuurd, kom je mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding:

  • Aangetekend
  • Verzekerservice

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de waarde van de inhoud van het pakket en de gekozen verzendoptie.

Let op: om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet je de schade binnen zeven dagen na bezorging bij ons melden (uitgezonderd zon- en feestdagen). Je kunt hiervoor de onderstaande contactopties gebruiken.