Postbus

Een extra postadres en uw post ’s ochtends al ontvangen

Wilt u bepaalde post graag apart ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u een functie heeft bij een (sport)vereniging of stichting? Kies dan voor een Postbus. Wij zorgen ervoor dat uw post ‘s ochtends vroeg voor u klaar ligt. Met ruim 800 Postbuslocaties is er altijd een Postbus bij u in de buurt.

Uw post tijdelijk ontvangen op een ander adres? Maak gebruik van onze Doorzendservice.

De voordelen van een Postbus

  • Handig als u bepaalde post apart wenst te ontvangen 
  • ’s Ochtends vroeg al beschikken over uw post*
* Met uitzondering van pakketten en aangetekende zendingen

Wat kost het?

De abonnementskosten van een Postbus bedragen 195 euro per jaar (235,95 incl. BTW). Daarnaast betaalt u een eenmalig starttarief van 39 euro (47,19 incl. BTW).

Uw Postbusabonnement heeft een looptijd van één jaar, en wordt telkens met een jaar verlengd. U betaalt bij aanvraag van uw Postbus het eerste jaar via Ideal. Daarna betaalt u jaarlijks via automatische incasso.

Waar is de dichtstbijzijnde postbuslocatie?

Tijdens de aanvraag van uw Postbus wordt automatisch de dichtstbijzijnde locatie geselecteerd.

Postbus aanvragen

Hoe werkt het?

Met uw Postbus kunt u vrijwel alle soorten post ontvangen. Alleen post verstuurd met een Betaalservice ontvangt u niet in uw Postbus.

Grotere pakketten en grote hoeveelheden post die niet in uw Postbus passen, bewaren wij apart voor u op de Postbuslocatie. Natuurlijk ontvangt u dan een bericht in uw Postbus.

Wilt u graag van tevoren weten of u die dag post ontvangt in uw Postbus? Meld u dan aan voor onze berichtenservice ‘U heeft post’. We sturen u dan iedere ochtend vóór 8.00 uur een e-mail waarin staat hoeveel post u die dag ontvangt. Zo voorkomt u onnodige ritten naar uw Postbus. 

Meer over ‘U heeft post’

Openingstijden

De meeste Postbuslocaties zijn geopend vanaf 8.00 uur. Er zijn in Nederland ruim 800 Postbuslocaties.

Bezorging

Voor post verstuurd op maandag t/m vrijdag geldt dat u deze de volgende dag in uw Postbus ontvangt. Post verstuurd in het weekend ligt op dinsdag voor u klaar.

Postbus aanvragen

Voorwaarden Postbus