PostNL: duurzame bezorging zichtbaar in check-out

PostNL zet een volgende stap in verduurzaming en heeft een slimme koppeling ontwikkeld waarmee in de check-out te zien is welke duurzame bezorgopties beschikbaar zijn. Hiermee kunnen webshops of e-commerce ondernemers eerlijk en transparant communiceren over duurzame bezorging. Webshops die hier gebruik van gaan maken, kunnen zo voor de consument zichtbaar maken of een pakket duurzaam wordt bezorgd (met een elektrisch voertuig of met een voertuig op duurzame brandstof).

Als de consument een bestelling plaatst bij een webshop die gebruikmaakt van de duurzame bezorgopties, krijgt hij of zij naast het tijdvak van de bezorging, ook via een melding en/of icoontje te zien of de webshop daar duurzame bezorging bij aanbiedt. Ook de PostNL-afhaalpunten en de pakket- en briefautomaten zijn hierin meegenomen. Deze punten worden aangegeven als ‘duurzame optie’ omdat ze ervoor kunnen zorgen dat bezorgers minder stops maken en een pakket in één keer kan afleveren. Als consumenten ook lopend of met de fiets het pakket afhalen kan dit leiden tot minder CO2-uitstoot.

Suzanne Debrichy, Commercieel Manager Stadslogistiek & Duurzaamheid bij PostNL: “We moeten als gehele keten samenwerken om de e-commerce verder te verduurzamen. Het is daarbij belangrijk om transparant te zijn naar klanten en consumenten. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verder verduurzamen van ons logistieke netwerk en zetten nu een volgende stap. Zo bezorgen we steeds meer pakketten op een duurzame manier.”

PostNL heeft de ambitie om uiterlijk in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux emissievrij te bezorgen in de last mile. Als tussenstap willen we in 2025 al emissievrij bezorgen in 25 binnensteden. Daar wordt hard aan gewerkt: in 2021 bezorgde PostNL al meer dan 80 miljoen pakketten uitstootvrij. Het eigen wagenpark is al voor meer dan 50% verduurzaamd, bijvoorbeeld door de inzet van elektrische voertuigen en duurzame brandstof.

Lees hier meer over duurzame bezorgopties: Meer omzet met bezorgopties in je webwinkel | PostNL

Lees hier meer over duurzaamheid bij PostNL: https://www.postnl.nl/over-postnl/strategie/mvo/duurzaam-in-logistiek/