PostNL opent 1000e pakketautomaat bij Jumbo supermarkt

Den Haag, 30 april 2024 - Naast de traditionele bezorgopties biedt PostNL bezorgopties buitenshuis aan, zoals pakketpunten bij bemande afhaalpunten en steeds vaker ook pakketautomaten. Dat geeft iedereen in Nederland de vrijheid om een pakket te ontvangen, maar ook te versturen op een moment en locatie die hen het beste uitkomt. Deze week opende PostNL de 1000e pakketautomaat, bij supermarkt Jumbo Sliedrecht Kerkbuurt.

Out-of-Home ontvangen

Steeds vaker willen mensen zelf bepalen waar en wanneer een pakket bezorgd wordt. PostNL speelt in op deze behoefte door meer keuze te bieden in de manier waarop mensen een pakket kunnen ontvangen. PostNL heeft een uitgebreid landelijk dekkend Out-of-Home netwerk van Retail-locaties en servicepunten. Zo'n 90% van de Nederlanders vindt een PostNL-punt of pakketautomaat binnen 1000 meter van zijn huis. De pakketautomaten zijn een belangrijke uitbreiding op het bemande netwerk van 4.800 PostNL-punten in Nederland en België. Hierdoor wordt het voor steeds meer mensen nog eenvoudiger om pakketten te ontvangen en verzenden.

Gebruiksgemak en favoriete bezorgoptie

“De pakketautomaten, vaak 24/7 beschikbaar, bieden gebruikers de keuzevrijheid om een pakket op te halen of versturen waar en wanneer zij dat willen", zegt Barry Husman, directeur Retail PostNL. “Steeds meer mensen weten de pakketautomaat te vinden en ervaren het gemak ervan: flexibel en simpel. De pakketautomaat is ten opzichte van vorig jaar nu al vier keer vaker als favoriete bezorgoptie in de PostNL-app ingesteld. Ook zien we dat het aantal pakketten dat bezorgd wordt via de pakketautomaat afgelopen jaar al meer dan verdubbeld is.”

Hoe het werkt? Dat leggen we uit in deze aflevering van StudioPostNL.

1000e pakketautomaat bij Jumbo supermarkt

Deze week heeft PostNL de 1000e pakketautomaat bij supermarkt Jumbo Sliedrecht Kerkbuurt geplaatst. Om deze mijlpaal te vieren, vinden consumenten deze week bij het gebruik van deze automaat een leuke verrassing in de vakken van de pakketautomaat. Nu steeds meer mensen het gemak van de pakketautomaat ervaren, blijft PostNL het netwerk van pakketautomaten verder uitbreiden. PostNL zal dit jaar steeds vaker pakketautomaten bij supermarkten plaatsen. Zodat consumenten hun dagelijkse boodschappen kunnen combineren met het ophalen of verzenden van een pakket.

Andere vervoerders

Begin dit jaar heeft PostNL de pakketautomaten ook opengesteld voor andere vervoerders. Zodat het voor consumenten steeds makkelijker wordt om pakketten op te halen en verzenden wanneer het hen uitkomt. GLS Netherlands is de eerste vervoerder die hier gebruik van maakt, dat hebben de partijen eerder dit jaar aangekondigd. Na deze succesvolle introductie zal GLS Netherlands de bezorgoptie in de PostNL-pakketautomaat gefaseerd landelijk beschikbaar maken.

Meer weten over de pakketautomaten? Lees meer.