Duurzaam bezorgd

  • Elektrische voertuigen

    Het elektrisch bezorgen van pakketten rollen we versneld uit in binnensteden. En natuurlijk bezorgen we al 220 jaar post te voet!
  • Duurzame brandstoffen

    We vervangen fossiele brandstoffen voor duurzame alternatieven. Zoals hernieuwbare diesel (HVO100), waarmee we 90% minder CO2 uitstoten.
  • CO2-uitstoot minimaliseren

    In 2030 willen we overal in Nederland en Belgie uitstootvrij bezorgen in het laatste stuk van onze post-en pakketbezorging: de route van het sorteercentrum naar jouw adres.

Verkoop je elektronica?

Wij zamelen jouw e-waste in en nemen de inzameling van je klein elektronisch afval uit handen. Vervolgens zorgen we voor een juiste verwerking.

Samen verduurzamen

Door inzet van elektrische voertuigen, alternatieve brandstoffen, werken we aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Wil jij duurzamer verzenden? Dan staan wij voor je klaar. Lees er alles over in onze magazines en ontdek hoe wij je kunnen helpen!

Inzicht in CO2-uitstoot

We hebben een rapportage waar je de CO2-uitstoot per pakket ziet en hoe groot het resterende deel CO2-uitstoot is dat wij voor jou compenseren. Deze informatie kun jij weer gebruiken in je communicatie naar je klanten toe. Want duurzaam verzenden is steeds belangrijker voor consumenten.

Groene bezorgoplossingen

Lucht uit verpakkingen

Gemiddeld bestaat zo’n 50% van de inhoud van een verpakking uit lucht. Dat is niet duurzaam, zorgt voor ergernis bij klanten en is inefficiënt.

Bezorgopties

Jouw klanten kiezen zelf waar en wanneer zij hun pakket willen ontvangen. Thuis, op een PostNL-punt of in een pakketkluis-aan-huis.

Ook verduurzamen?

Wij helpen je met verduurzaming van je logistiek. Wil je weten hoe? Neem contact met ons op!

Quotes van klanten

"Deze Do Good Bag iss perfect voor ons vanwege drie redenen. Hij kan door de brievenbus. Dan ben je bij voorbaat al duurzaam als je in één keer kunt bezorgen. We besparen hiermee ook een hoop lucht in de verpakking. Daarnaast is het van gerecycled materiaal dat FSC gekeurd is. En je kunt hem als retourenvelop gebruiken doordat er twee plakstrips op zitten."

Bart van Trojen - LaDress

Ik zoek altijd naar het mooiste, voordeligste en meest duurzame. Zo kwam ik uit bij PostNL. Hun fashionpack is een slimme verzendverpakking die herbruikbaar én recyclebaar is.

Beri Hosiyar - Revalue Fashion