Slim verpakken

Slimme verpakkingen voor minder kilometers

Verpak met minder lucht en kies voor minder gereden kilometers. Win-win voor het milieu, je portemennee én je klanten!

Duurzaam verpakken in cijfers

Wist je dat 66% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat een bestelling duurzaam wordt geleverd én verpakt. En wist je dat er in 2019 50% lucht in verpakkingen zat? En dat dit in 2022 gedaald is naar 29%? Samen kunnen we nog duurzamer verpakken!

Verpakkingen die duurzaam uitpakken

Papieren verzendzak

88% van de consumenten vindt dat er minder plastic moet worden gebruikt. Kies daarom voor een papieren gerecyclede variant, duurzaam en stevig! 

Brievenbusdoos

86% van de consumenten vindt dat er te grote verpakkingen en te veel verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Voorkom te grote verpakkingen met een brievenbusdoos!

Groener verpakken

We verpakken steeds duurzamer. Weten hoe? Kijk mee!

Verpakking van de toekomst: herbruikbaar

Een duurzame verpakking is er één die je steeds opnieuw gebruikt. Daarom testen we nu met herbruikbare verpakkingen. Zo kunnen webshops dezelfde verpakking keer op keer gebruiken en zit je papiercontainer minder snel vol!

Focco Annema, VanDijk

"We zijn samen met PostNL slimmer gaan verpakken. Met een duurzamere verpakking van gerecycled karton en zo weinig mogelijk lucht in de dozen. En een andere verpakking is best een ingrijpend traject. Maar het verliep heel soepel. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze hele keten verduurzaamt. Dus dan is PostNL een logische keuze."

Zij verpakken groener

"We krijgen positieve feedback op onze innovatieve verpakkingen van klanten. En een mooi voordeel: we kunnen gewoon veel meer doosjes kwijt in een rolcontainer, en PostNL kan weer meer kwijt in bussen van de bezorgers."

Robert Brizar Vodafone

"Plastic verzendzakken passen natuurlijk niet bij onze duurzame ambitie. De papieren verzendzak van PostNL kwam als winnaar uit de bus. Dat verraste ons, dat PostNL die kennis en producten ook in huis had."

Jan Willem van Laar Groenendijk Bedrijfskleding

"Ook voor onze klant is een doos op maat beter te snappen dan een pakket vol lucht en plastic. En we blijven onszelf hierin uitdagen!"

Berry de Snoo Lobbes Speelgoed

Wij helpen je graag verder

Wil jij ook slimmer verpakken? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.