Invullen met PostNL

Verhoog je conversie met een soepele checkout

Maak je checkout makkelijker voor de ruim 9 miljoen bezoekers met een PostNL-account. Met 1 klik op de knop vullen ze hun naam en adres in via hun PostNL-account.

De voordelen van Invullen met PostNL

 • Hogere conversie

  Bezoekers doorlopen zonder moeite de checkout in je webshop. Daardoor haken er minder mensen af. En dat levert jou meer bestellingen op.

 • Minder kosten aan retouren

  De bezorggegevens in de checkout komen direct uit gevalideerde PostNL-accounts. Ze kloppen dus altijd. Geen retouren meer door een fout in het adres.

 • Meer vertrouwen van bezoekers

  Bezoekers vertrouwen je nog meer als ze ons logo in je checkout zien. Niet voor niks hebben ruim 9 miljoen mensen een PostNL-account.

Zo werkt Invullen met PostNL

Benieuwd hoe Invullen met PostNL werkt? In deze video laten we zien wat je kunt verwachten.

70% van de klanten rondt hun bestelling niet af

Voor veel mensen kost het checkoutproces te veel tijd of moeite. Of ze willen niet verplicht een account aanmaken. Met Invullen met PostNL is de checkout veel prettiger voor je bezoekers. Ze zijn in een paar kliks klaar om hun bestelling af te ronden.

Deze webshops gingen je al voor

“Het conversiepercentage van klanten die de knop van Invullen met PostNL gebruiken, is hoger dan het gemiddelde van de webshop."

Randy de Decker van Mostert Juweliers Online B.V. Mede-eigenaar

“1 op de 5 klanten die de knop ziet, gebruikt Invullen met PostNL.​” 


Eleon Jonker van GSMpunt.nl Marketing Manager

Test Invullen met PostNL nu gratis

 1. 1

  Meld je aan: gratis voor de eerste 50 gebruikers

  Invullen met PostNL is al met succes op kleine schaal getest. Nu willen we bij meer webshops het effect van de dienst bekijken. Daarom mogen de eerste 50 webshops Invullen met PostNL de rest van 2024 gratis testen. Dus meld je snel aan via Mijn PostNL Zakelijk.

 2. 2

  Klaar voor de test?

  Na ondertekening plannen we een kick-off met je in. Daarin leggen we je meer uit over Invullen met PostNL en de test. Zo ben je goed voorbereid om het volop te benutten.

 3. 3

  Voeg het eenvoudig toe aan je webshop

  Je installeert Invullen met PostNL heel eenvoudig met de speciaal ontworpen plug-in. Die is er voor WooCommerce, Magento 2 en Shopify.

  Of gebruik onze handleidingen om het zonder plug-in te installeren. Je hoeft geen IT’er te zijn om die te begrijpen. Je vindt ze via Mijn PostNL Zakelijk. Kun je toch wat hulp gebruiken? Stuur ons dan gerust een e-mail via support.development@postnl.nl.

Alles wat je moet weten over Invullen met PostNL

Wat kost het om Invullen met PostNL te gebruiken?

De eerste 50 webshops die zich aanmelden, mogen Invullen met PostNL de rest van 2024 gratis testen. Andere webshops kunnen het in 2024 tegen betaling testen. Meer informatie over de prijs volgt nog.

Voor wie is Invullen met PostNL?

Ben je al zeker 6 maanden klant bij ons, heb je een Mijn PostNL Zakelijk account en verstuur je minimaal 100 pakketten per jaar? En wil je de conversie van je webshop verhogen? Dan is Invullen met PostNL wat voor jou.

Ben je nog geen klant, maar wil je ook graag onze diensten gebruiken voor je webshop? Vraag dan eenvoudig een zakelijk account aan.

Hoe werkt het testen?

Als je meedoet als tester, verwachten we dat je Invullen met PostNL aan je checkout toevoegt als A/B-test. Ook willen we graag dat je je conversiedata met ons deelt. Zo kunnen we het effect van de dienst goed beoordelen.

Daarnaast stellen we je een aantal vragen over je ervaringen met PostNL. Dat duurt niet meer dan 5 minuten.

Wil je eerst meer informatie over Invullen met PostNL?

We vertellen je graag meer over deze nieuwe dienst en de opzet van de test. Stuur een e-mail naar support.development@postnl.nl of vul hier je gegevens in. Dan hoor je snel van ons.