Aan de slag met duurzame stadslogistiek?

Lees hoe je kan starten in onze whitepaper

Waarom duurzame stadslogistiek?

Of het nou een pakket is of een pallet: post, pakketten en goederen moeten allemaal op een slimme en verantwoorde manier de stad in én uit. Wij denken als kennispartner graag mee met bedrijven en leveranciers over de juiste duurzame oplossing.

Hoe we dat doen? Met behulp van groene voertuigen en stadshubs kunnen we samen met jou de logistiek in de stad verduurzamen.


Onze oplossing

Distributiecentrum (illustratie)

Verschillende leveranciers geven zendingen af op stadshubs aan de rand van de steden. Hier bundelen wij de zendingen zodat ze in één rit op een duurzame manier kunnen worden afgeleverd bij de ontvanger.

Groene bus (illustratie)

Voor het vervoeren van deze zendingen zetten we 100% elektrische vrachtwagens, bestelauto’s en bakfietsen zodat we alles van pakket tot pallet in een keer kunnen afgeven bij ontvangers in de stad.

Bakfiets (illustratie)

Dit betekent minder logistieke bewegingen en minder verkeersdrukte in de binnenstad. En zo hoeven afnemers/ontvangers op minder momenten verschillende leveranciers te ontvangen.


Vraag de whitepaper aan

Duurzame logistiek als de nieuwe norm whitepaper (cover)Helpt jouw bedrijf de Nederlandse steden schoner en toegankelijker te maken? In deze handleiding leggen we je uit welke stappen je moet doorlopen om de overstap naar duurzame stadslogistiek te maken. Wil je weten hoe andere organisaties dit aanpakken? Lees over de ervaringen van toonaangevende organisaties zoals Heijmans, ING, HvA en Bidfood.

Vraag de whitepaper aan


De voordelen op een rij

  • Snelle en schone bezorging
  • Bespaar tijd en geld met gebundelde bezorging
  • Minder vervoersbewegingen van bestelbusjes
  • Betere luchtkwaliteit in de stad

Expertvisie

Hoe kunnen we de logistieke keten van zenden en ontvangen uiteindelijk zo duurzaam mogelijk maken? In deze expertvideo neemt Rogier Havelaar, directeur stadslogistiek bij PostNL, je mee in de wereld van stadslogistiek en de verduurzaming van logistiek in de binnensteden.

Wat hebben we al bereikt?

10 aangesloten stadshubs

20.000 verschillende producten

30 aangesloten partners

100.000 zero-emissie kilometers gereden

Voor welke branches?

Kantoren

Minder leveranciers aan de deur bij jouw kantoorpand? Dat kan met onze oplossing voor kantoorpanden in de grote steden.

Retail

Dagelijks verzekerd zijn van de bevoorrading van jouw winkel én tegemoet komen aan de bewuste consument? Dat kan met duurzame winkelbelevering in de binnenstad.

Horeca

Hoe kun je als horeca onderneming straks je goederen ontvangen binnen de strenge milieuzones? Wij zorgen er samen met partners voor dat jij elke dag je droge kruidenierswaren ontvangt.

Klantcases

ING

ING is toekomstgericht en werkt aan een kleinere CO2-voetafdruk. Duurzame stadslogistiek speelt hierin een belangrijke rol. Hoe?

HvA en UvA

De HvA en de UvA doen niet alleen onderzoek naar duurzame stadslogistiek maar brengen samen met PostNL de lessen direct in praktijk. Hoe ze dat doen?

Bidfood

Hoe Bidfood met duurzame stadslogistiek inspringt op de invoering van emissievrije zones?