Menu

PostNL API's

Makkelijker verzenden, bezorgen en volgen

Met API's koppel je onze verzendservice en bezorgopties aan jouw webwinkel. Zo voeg je eenvoudig bezorgvoorkeuren toe aan je check-out en met de adresvalidatie heb je geen foutieve adressen meer. Ook creëer je via een API makkelijk je verzendlabels en ontvang je de meest actuele status van jouw pakketten. Sluit je ook aan!

Zo werkt het

We hebben API's voor bezorgen, verzenden, volgen en adresvalidatie. Neem contact met ons op om API's voor jouw webwinkel te koppelen.

Voordelen van onze API’s

 • Bezorgen
  Ophalen op een PostNL-punt is de meest populaire bezorgkeuze onder online shoppers! Voeg deze optie en andere bezorgvoorkeuren eenvoudig toe aan je check-out. Zo kunnen ook jouw klanten kiezen.
 • Verzenden
  Met deze optie kun je met één druk op de knop je verzendlabels aanmaken? Dat scheelt een hoop tijd! Je hoeft ze alleen nog maar printen en op je pakketten te plakken.
 • Volgen
  Uit onderzoek blijkt dat online shoppers graag van elke stap in het bezorgproces op de hoogte blijven. Informeer je klanten over hun pakket door de meest actuele status te tonen in jouw huisstijl.
 • Adresvalidatie
  Geen foutieve adressen meer in de check-out van je webwinkel. Dat scheelt je een hoop gedoe. Onze adrescheck API vult Nederlandse en buitenlandse adresgegevens automatisch aan bij het invullen.

Wat kost het?

Al meer dan 5.000 webwinkels maken gebruik van onze API's. Voor PostNL klanten is het gebruik van de API’s volledig gratis. Jouw webwinkel nog succesvoller? Sluit je aan!

Overzicht en documentatie alle PostNL API's

Het overzicht van al onze API’s en de benodigde documentatie vind je op het PostNL Developer Center.

Maak je gebruik van een webwinkel platform?

Draait jouw webwinkel op Magento, Shopify, WooCommerce, Lightspeed of CCV? Dan hebben we goed nieuws! Voor deze platformen hebben we kant en klare plug-ins voor makkelijker verzenden, bezorgen en volgen. Een plug-in voeg je in 3 simpele stappen toe aan jouw webwinkel.

Direct regelen