Menu

Frankeermachine

Frankeer zelf uw dagelijkse post en pakketten

Met een frankeermachine verwerkt u al uw dagelijkse post en pakketten snel, eenvoudig en voordelig. Met de frankeermachine frankeert u tegen een lager tarief. Vanaf tien poststukken per dag is een frankeermachine al interessant. De frankeermachine biedt ook nog eens veel gemak. U kiest het soort zending en de frankeermachine bepaalt het gewicht. Het juiste bedrag wordt automatisch op uw post gestempeld.

Verstuurt u maandelijks tot 250 poststukken? Print dan uw eigen Digitale Postzegel.

Verstuurt u eenmalig een mailing van minimaal 250 stuks? Kies dan voor Partijenpost.

Voordelen frankeermachine

  • Voordeliger dan postzegels
  • Efficiënter frankeren
  • Tegoed onbeperkt geldig
  • Overzicht in al uw frankeerkosten

Wat kost het?

Een frankeermachine kunt u kopen of huren bij één van onze leveranciers. Wilt u weten welke frankeermachine bij u past? Met onze frankeermachine vergelijker vindt u de frankeermachine die voldoet aan uw wensen.

Vraag direct een offerte aan Vergelijk frankeermachines

Hoe werkt het?

Bekijk de instructievideo en ontdek hoe gemakkelijk een frankeermachine werkt.

Post versturen met de frankeermachine betekent voor u het overzicht van alle soorten frankeringen en de kosten die u hiermee maakt. Bovendien bespaart u kosten, doordat de tarieven vaak lager zijn dan het normale postzegeltarief.

  1. Hoe verstuur ik met de frankeermachine? U kiest de soort zending en met de frankeermachine bepaalt u het gewicht. Het juiste bedrag wordt op uw post gestempeld. U frankeert altijd met de datum van de dag waarop u verstuurt. U biedt uw post aan bij een Postkantoor of Business Point van PostNL of bij de Haalservice.
  2. Hoe waardeer ik mijn tegoed op? Met een Reguliere Upload hoogt u het frankeertegoed op tot de weeklimiet die u zelf bepaalt bij het afsluiten van uw contract. Met de Emergency Upload kunt u uw tegoed ook boven dit limiet ophogen. Uw tegoed is onbeperkt geldig, wel frankeert u altijd met de datum van de dag waarop u verzendt. Frankeringen met een andere datum zijn ongeldig.
  3. Wat is data capture? Met de NetSet™-functie van uw frankeermachine stuurt u maandelijks de verbruiksgegevens met data capture door naar PostNL. Wij geven u dan een overzicht met de aantallen en soorten frankeringen in een periode. Ook zijn de volgende gegevens opgenomen: aantal brieven en pakketten binnenland en buitenland, aantal poststukken Aangetekend en met Verzekerservice en het aantal poststukken gefrankeerd in de categorie ‘Overigen’. Uw frankeermachine geeft de periode automatisch aan. Vergeet u de periode door te geven, dan volgt er een blokkade die wordt opgeheven zodra u de gegevens hebt verstuurd.
  4. Wanneer krijg ik jaarvolumekorting? Als u met de binnenlandse brievenbuspost 2.500 stuks verstuurt, dan bedraagt de korting minimaal 1 procent. Hoe groter uw jaarvolume is, hoe hoger de korting is die u krijgt.
Vind een Postkantoor of brievenbus in de buurt

Aangetekende post

Post met Verzekerservice

Internationale post

Pakketten

Partijenpost klein, bijzonder óf groot

Partijenpost Gemengd

Direct mail

Zie ook: