Menu

Frankeermachine

Frankeer zelf je dagelijkse post en pakketten

Met een frankeermachine verwerk je alle post en pakketten snel en tegen een voordelig tarief. Je kiest eenvoudig het soort zending, de frankeermachine bepaalt het gewicht en het juiste bedrag wordt automatisch op de post gestempeld. De frankeermachine is al interessant als je tien poststukken per dag verstuurt.

Voordelen frankeermachine

  • Voordeliger dan postzegels
  • Efficiënter frankeren
  • Tegoed onbeperkt geldig
  • Overzicht in al je frankeerkosten

Hoe werkt het?

Bekijk de instructievideo en ontdek hoe gemakkelijk een frankeermachine werkt.

Is de frankeermachine wat voor jou? Doorloop dan de volgende stappen: 

1. Vraag offerte(s) aan en kies een leverancier 

Een frankeermachine koop je of huur je bij één van onze leveranciers. Vraag hiervoor een offerte aan bij één of meerdere leveranciers. De gekozen leveranciers nemen dan contact met je op om je wensen en gegevens op te nemen en je een voorstel te doen.

2. Sluit een contract af 

Ben je akkoord met de offerte van een leverancier? Dan zal deze het contract en de tarieven afstemmen met PostNL. Als je minder dan 2.500 poststukken per jaar verstuurt, ontvang je 1% korting op de standaard tarieven met het NetsetTM-contract. Verstuur je meer? Dan kom je in aanmerking voor jaarvolumekorting. Als je per jaar bijvoorbeeld meer dan 50.000 stuks binnenlandse brievenbuspost verstuurt, dan profiteer je van een minimale korting van 2,5 procent. Deze tarieven installeer je direct op je frankeermachine, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. 

Je jaarvolume wordt bepaald op basis van de volgende producten:

  • Partijenpost binnenland;
  • Antwoordzendingen binnenland;
  • Brievenbuszendingen binnenland, gefrankeerd met een frankeermachine.

3. Bepaal je frankeertegoed

Tijdens het afsluiten van je contract bepaal je ook de weeklimiet voor je frankeertegoed. Hiermee frankeer je elke week je post en pakketten. Heb je een keer meer nodig vanwege hoge volumes, dan verhoog je die eenmalig met de emergency upload. Je tegoed is onbeperkt geldig, wel frankeer je altijd met de datum van de dag waarop je verzendt. Frankeringen met een andere datum zijn ongeldig. 

4. Maak je post verzendklaar 

Geef aan wat je wilt versturen en laat de frankeermachine het gewicht bepalen. De frankeermachine stempelt dan het juiste bedrag op je poststuk. Je poststukken doe je vervolgens gewoon in de vertouwde oranje brievenbus, behalve als het partijenpost betreft. Deze geef je af bij een PostNL-locatie in de buurt of laat je ophalen met de haalservice. 

5. Inzicht in je zendingen en kosten

Met de NetSet™-functie van je frankeermachine stuur je maandelijks je verbruiksgegevens door naar PostNL. Wij geven je dan een volledig overzicht van alle zendingen en de kosten in een periode. Handig voor je administratie.

Wat kost het?

De kosten voor het versturen met een frankeermachine bestaan uit:

  • Het kopen, huren of leasen van een frankeermachine.
  • Onderhoudskosten van de machine. Dit verschilt per leverancier.
  • Het tarief waartegen je je zendingen verzend. Kijk hier voor de actuele tarieven.
Vraag direct een offerte aan