Menu

Partijenpost

Veel post tegelijk versturen

Partijenpost is dé oplossing als je veel post tegelijk wilt versturen. Het tarief dat je betaalt is onder andere afhankelijk van het formaat van je poststuk en de bezorgsnelheid die je kiest.

Voordelen van partijenpost

 • Al mogelijk vanaf 250 stuks
 • Kies zelf je bezorgsnelheid
 • Frankeren met port betaald-aanduiding
 • Verschillende formaten aanleveren tegen aantrekkelijke tarieven
 • Ook mogelijk voor je buitenlandse post

Hoe werkt het?

Stel, je wilt meerdere poststukken met hetzelfde afzenderadres versturen. En je poststukken moeten op eenzelfde moment op de mat liggen. Partijenpost is dan voor jou de uitkomst.

Post die je als partij kunt versturen

 • Periodieken: tijdschriften voor grote groepen ontvangers, die regelmatig verschijnen en waarvoor spelregels gelden voor de content.
 • Direct mail: mailings met als doel reclame te maken of je marketingboodschap op een slimme manier aan de man te brengen.
 • Brieven: je mailing heeft als kenmerk dat het persoonlijk gericht is aan je klant. Hierbij gaat het vaak om berichten met financiële gevolgen voor de klant. Je kunt hierbij denken aan facturen, polissen of afspraakbevestigingen.

Kies wat past bij jouw post

En natuurlijk is niet iedere partij die je aanbiedt hetzelfde. Daarom kies je wat past bij jouw post:

Kies je bezorgsnelheid

Partijenpost bezorgen we vijf dagen in de week. Heeft het haast? Kies dan voor 24-uur. Heb je meer tijd? Dan is 48-72 uur een voordeligere keuze. Je post wordt dan bezorgd op twee aaneengesloten dagen. Online heb je altijd het overzicht wie je post op de eerste óf op de tweede bezorgdag krijgt.

Schema bezorgmomenten

Jouw post in de PostNL-app

Steeds meer mensen zien´s ochtends vroeg in de PostNL-app welke post naar ze onderweg is. Als verzender kun je daar slim gebruik van maken door aan je post een actie toe te voegen zodat je klanten direct kunnen reageren. 
 
Weten hoe dat werkt? Lees meer over Mijn Post.

Order aanmaken en partij aanleveren

Je maakt stap voor stap je order aan in MijnPostNL: 
 1. Voer je order in. Selecteer de eigenschappen van de partij, met welk product je het wilt versturen en wanneer je het bezorgd wil hebben.

 2. Voorzie de poststukken van de aanduiding PostNL port betaald. Op basis van de order en het aantal poststukken stellen wij de juiste manier van aanbieden en verpakken voor. Dit kan zijn:
  • In een gele sealbag of in postzak(ken) met gele tiewrap. 
  • Met het orderformulier P1700 in postzakken, rode of blauwe bakken of rolcontainer(s). Lees meer in de aanlevervoorwaarden.

   Als klant bestel je alle hulpmiddelen gratis in onze webshop.

 3. Lever vervolgens je post aan bij een PostNL-punt of op een business balie van het sorteercentrum. Je kunt het natuurlijk ook door ons laten ophalen met de haalservice.
 4. Optioneel: Volg je partijenpost tot het moment van sorteren of bezorgen.

Verstuur je ook pakketten en aangetekende zendingen?

Zowel brieven als pakketten en aangetekende zendingen versturen kan nog best wat tijd kosten. Kun je deze tijd beter besteden? Maak dan gebruik van gemakspost. Je hoeft je zendingen dan niet apart aan te leveren. Bovendien maken wij alles verzendklaar, zorgen voor de juiste frankering en regelen ook de administratie in Mijn PostNL.

Bespaar tijd met gemakspost

Krijg je veel post retour vanwege verhuizingen?

Een verouderd adressenbestand zorgt voor onnodige kosten en misgelopen klanten. Dat kan anders. Wij verwerken je retourpost en sturen je digitaal het overzicht van alle onjuiste adressen. Zo zie je direct welke klanten verhuisd zijn. Lees meer over digitale post- en retourverwerking.

Wat kost het?

Gebruik de tarievenwijzer en kies het meest geschikte partijenpost product. Wat je uiteindelijk betaalt voor je partijenpost, hangt af van het formaat van je poststukken en de bezorgsnelheid die je kiest. Bekijk de tarieven en je korting in het tarievenboekje.

Neem contact met ons op

Meer informatie partijenpost

Wat is een partij?

Baklabels en orderformulieren

Kan ik naar al mijn klanten een direct mail sturen?

Overige downloads

Zie ook:

Zakelijk nieuws

Meld je aan voor onze zakelijke nieuwsbrief.

optioneel
optioneel
optioneel
optioneel

Dit wordt niet getoond

Dit wordt niet getoond

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs.

Direct chatten

Neem direct contact op met PostNL

Dit wordt niet getoond

Dit wordt niet getoond

Neem direct contact op met PostNL

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs.

Direct chatten

Neem direct contact op met PostNL

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Voor vragen over Track & Trace verzoeken wij je te kiezen voor een andere contactoptie.

Direct chatten

WhatsApp met PostNL

We zijn tijdelijk niet bereikbaar via WhatsApp