Menu

Postbus

Een extra postadres en uw post ’s ochtends al ontvangen

Wilt u bepaalde post graag apart ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u een functie heeft bij een (sport)vereniging of stichting? Kies dan voor een Postbus. Wij zorgen ervoor dat uw post ‘s ochtends vroeg voor u klaar ligt. Met ruim 800 Postbuslocaties is er altijd een Postbus bij u in de buurt.

Uw post tijdelijk ontvangen op een ander adres? Maak gebruik van onze Doorzendservice.

De voordelen van een Postbus

  • Handig als u bepaalde post apart wenst te ontvangen 
  • ’s Ochtends vroeg al beschikken over uw post*
* Met uitzondering van pakketten en aangetekende zendingen

Wat kost het?

De abonnementskosten van een Postbus bedragen 209,50 euro per jaar excl. btw (253,50 incl. btw). Daarnaast betaalt u een eenmalig starttarief van 39 euro excl. btw (47,19 incl. btw).

Uw Postbusabonnement heeft een looptijd van één jaar, en wordt telkens met een jaar verlengd. U betaalt bij aanvraag van uw Postbus het eerste jaar via iDEAL. Daarna betaalt u jaarlijks via automatische incasso.

Waar is de dichtstbijzijnde postbuslocatie?

Tijdens de aanvraag van uw Postbus wordt automatisch de dichtstbijzijnde locatie geselecteerd.

Hoe werkt het?

Met uw Postbus kunt u vrijwel alle soorten post ontvangen. Alleen post verstuurd met een Betaalservice ontvangt u niet in uw Postbus.

Grotere pakketten en grote hoeveelheden post die niet in uw Postbus passen, bewaren wij apart voor u op de Postbuslocatie. Natuurlijk ontvangt u dan een bericht in uw Postbus.

Postbus aanvragen

U heeft post

Wilt u graag van tevoren weten of u die dag post ontvangt in uw Postbus? Meld u dan aan voor onze berichtenservice ‘U heeft post’. We sturen u dan iedere ochtend vóór 8.00 uur een e-mail waarin staat hoeveel post u die dag ontvangt. Zo voorkomt u onnodige ritten naar uw Postbus. 

Meer over ‘U heeft post’

Openingstijden

De meeste Postbuslocaties zijn geopend vanaf 8.00 uur.

Bezorging

Voor post verstuurd op maandag t/m vrijdag geldt dat u deze de volgende dag in uw Postbus ontvangt. Post verstuurd in het weekend ligt op dinsdag voor u klaar.

Wat is een Postbus?

Een Postbus is uw persoonlijke plek buiten uw kantoor of huisadres om post te ontvangen. De Postbus bevindt zich altijd op een PostNL-locatie. De post is op de meeste locaties al vanaf 8.00 uur beschikbaar. Dat is eerder dan wanneer u de post op uw eigen adres laat bezorgen.