Postbus

Een extra postadres en je post ’s ochtends al ontvangen

Wil je bepaalde post graag apart ontvangen? Bijvoorbeeld omdat je een functie hebt bij een (sport)vereniging of stichting? Kies dan voor een postbus. Wij zorgen ervoor dat de post ‘s ochtends vroeg voor je klaar ligt. Met ruim 800 postbuslocaties is er altijd een postbus bij jou in de buurt.

Je post tijdelijk ontvangen op een ander adres? Maak gebruik van onze doorzendservice.

De voordelen van een postbus

  • Handig als je bepaalde post apart wil ontvangen 
  • ’s Ochtends vroeg al beschikken over de post

Wat kost het?

De abonnementskosten van een postbus zijn 230 euro per jaar excl. btw (278,30 incl. btw). Daarnaast betaal je een eenmalig starttarief van 42 euro excl. btw (50,82 incl. btw).

Je postbusabonnement heeft een looptijd van één jaar, en wordt telkens met een jaar verlengd. Je betaalt het eerste jaar via iDEAL en daarna jaarlijks via automatische incasso.

Waar is de dichtstbijzijnde postbuslocatie?

Tijdens de aanvraag van je postbus wordt automatisch de dichtstbijzijnde locatie voorgesteld. Je kunt uiteraard ook voor een andere postbuslocatie kiezen. 

Hoe werkt het?

Met een postbus kun je vrijwel alle soorten post ontvangen. Alleen post verstuurd met een betaalservice ontvang je niet in je postbus.

Grotere pakketten en grote hoeveelheden post die niet in een postbus passen, bewaren wij apart op de postbuslocatie. Daarover ontvang je bericht in je postbus.

Postbus aanvragen

U heeft post

Wilt je graag van tevoren weten of je die dag post ontvangt in je postbus? Meld je dan aan voor onze berichtenservice ‘U heeft post’. We sturen je dan iedere ochtend vóór 8.00 uur een e-mail waarin staat hoeveel post je die dag ontvangt. Zo voorkom je onnodige ritten naar je postbus. 

Meer over ‘U heeft post’

Openingstijden

De meeste postbuslocaties zijn geopend vanaf 8.00 uur.

Bezorging

Voor post verstuurd op maandag t/m vrijdag geldt dat je deze de volgende dag in je postbus ontvangt. Post verstuurd in het weekend ligt op dinsdag voor je klaar.

Wat is een Postbus?

Met een postbus ontvang je post op een PostNL-locatie. De post is op de meeste locaties al vanaf 8.00 uur beschikbaar. Dat is eerder dan wanneer je de post op je eigen adres laat bezorgen.