Duurzaam onderweg

PostNL wil samen met zijn klanten de e-commercemarkt steeds duurzamer maken en in 2030 in heel Nederland en België uitstootvrij bezorgen. De introductie van de elektrische vrachtwagen is een belangrijke volgende stap in deze ambitie: de vrachtwagen maakt het mogelijk om ook met grootvervoer elektrisch te rijden in de stad. En waar elektrische rijden nog niet mogelijk is, zetten we in op duurzame brandstoffen (zoals HVO100). 

Voorloper verduurzaming vervoer 

De afgelopen jaren nam PostNL al tal van stappen om het logistieke proces te verduurzamen. We halen de overbodige lucht uit pakketten. We bundelen de breng- en retourlogistiek. We adviseren consumenten over duurzame keuzes. En we verduurzamen dus ons wagenpark. Zo rijden we al langere tijd met elektrische fietsen, scooters, bussen en LEVV’s. Inmiddels is 70% van al onze gemotoriseerde voertuigen verduurzaamd, hebben we ruim 2.000 elektrische voertuigen in onze vloot rijden, en bezorgen we dagelijks miljoenen brieven en pakketten lopend of met de fiets. Op deze manier willen we stap voor stap de hele logistieke sector verduurzamen en daarin voorop blijven lopen. 

Erkenning vanuit logistieke sector 

PostNL krijgt ook vanuit de logistieke sector erkenning voor zijn duurzaamheidambities. Zo scoren we het beste in de categorie duurzaam transport van de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023. En The Financial Times heeft ons uitgeroepen tot een van Europe’s Climat Leaders.