We zijn een van de grootste bedrijven van Nederland. We werken voor iedereen en onze vele duizenden bezorgers komen in elke straat. IT staat bij ons aan de start van toffe innovaties die we doen om het voor onze klant zo makkelijk mogelijk te maken. Als digital & IT trainee heb je een enorme hoeveelheid data tot je beschikking, maar kun je ook aan de slag met het ontwikkelen van digitale oplossingen voor heel Nederland.

Wat kun je verwachten?

Je vervult twee functies bij twee afdelingen

Veel trainees beginnen als teamcoach of procesmanager. Zo leer je het logistieke proces binnen PostNL kennen en ontwikkel je je leidinggevende skills. Maar je kunt ook op het hoofdkantoor starten. Samen met jou kijken we waar je het best tot je recht komt en waar voor jou de meeste ontwikkelingskansen liggen.

Je krijgt direct een verantwoordelijke baan

Als business trainee kun je bij elk vakgebied starten: in marketing of sales, maar ook binnen bijvoorbeeld business development of HR. Of je start als leidinggevende op een sorteercentrum. Welk vakgebied je ook kiest, heel Nederland is onze klant. Je krijgt dus direct een verantwoordelijke baan waarmee je impact gaat maken.

Focus op jouw ontwikkeling

Het traineeship draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Zo krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, en hoe dit zich uit in jouw werk. Dit helpt je om keuzes te maken en zo een carrièrepad te volgen waar jij gelukkig van wordt.

Voor je professionele ontwikkeling is de praktijk de beste leerschool. Deze ontwikkeling vindt dus plaats on-the-job. Maar daarnaast volg je ook een ontwikkelprogramma. Individueel én samen met andere trainees. Hiervoor werken we samen met De Baak, een topinstituut op het gebied van coaching en ontwikkeling.

Je hebt veel doorgroeimogelijkheden

Als trainee bouw je een breed netwerk op binnen de organisatie. Dit helpt je zowel tijdens als na je traineeship. Want hoe leuk: je bent zelf verantwoordelijk om tijdens je traineeship je tweede functie te vervullen! Daarin laten we je helemaal vrij om zelf je carrière vorm te geven. Na je traineeship zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Bijvoorbeeld als vakinhoudelijk expert, als leider van innovatieve projecten, of als manager. En uiteraard helpt een goed intern netwerk je dan ook om je volgende stap te maken.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Je bent gedreven, analytisch sterk en je hebt een heldere visie.
  • Je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO of WO diploma op zak.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Onze trainees aan het woord

"PostNL is een bedrijf dat iedereen kent. Dagelijks kom je post- en pakketbezorgers tegen op straat. Het bedrijf staat daarmee letterlijk midden in de samenleving. Daarnaast is de markt waarin PostNL zich bevindt erg aan het veranderen. Hoe speelt een groot gevestigd bedrijf als PostNL daar effectief op in? Toen ik erachter kwam dat IT hier een grote bijdrage aan levert was dat voor mij genoeg reden om voor het digital & IT traineeship bij PostNL te kiezen."

Anne-Fleur Digital & IT trainee

"Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn traineeship. Ik heb vooral geleerd dat alles wat nu moeilijk is en lijkt over een jaar heel anders kan zijn. Het traineeship was af en toe best intens. Je wordt namelijk voor je gevoel constant uit je comfortzone gehaald. Maar tegelijkertijd is dat ook weer de charme van het traineeship. Daarnaast ga je met een groep leeftijdsgenoten door dezelfde periode heen en leer je samen veel. Dat maakt dit traineeship extra bijzonder! Je leert binnen een periode van twee jaar niet alleen beter ‘werken’ an sich, maar je groeit ook als persoon onwijs veel."

Jaimy Digital & IT trainee

Wanneer start het digital & IT traineeship?

Het eerstvolgende instroommoment is vanaf 1 september 2023.

Heb je nog vragen?

Twijfel je of een traineeship iets voor jou is?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met Shaida Freese-Ramjiawan via e-mail.

Shaida Freese-Ramjiawan

Dit is misschien ook wat voor jou:

Supply chain traineeship

Finance traineeship

Business traineeship