Arbeidsvoorwaarden PostNL

Alle extra’s op een rij

Je hebt een vacature gezien die op jouw lijf geschreven is. Een baan waarin je wil laten zien wat je kan. Maar eerlijk is eerlijk; daar moet wel wat tegenover staan. Dat snappen we. Voor jouw kennis, tijd en energie bezorgen we dan ook mooie arbeidsvoorwaarden. Lees je mee?

Salaris en beloning

De baan lijkt precies wat je zoekt! Maar je wil natuurlijk wel je vaste lasten kunnen betalen en lekker kunnen leven. Bij PostNL verdien je dan ook een marktconform salaris. Jaarlijks kan je op basis van je beoordelingen een salarisverhoging krijgen. Daarnaast bieden we een resultaatafhankelijke bonus die kan oplopen tot 3% van je jaarsalaris. De hoogte van deze bonus is afhankelijk van de financiële resultaten van PostNL en onze klanttevredenheidscore.

Reiskosten

Als we je op kantoor verwachten dan is het niet meer dan logisch dat je een tegemoetkoming in je reiskosten krijgt. Het liefst zien we je natuurlijk duurzaam met de fiets of het ov verschijnen. Maar aan jou de keuze hoe je er komt! We vergoeden 0,22 cent per kilometer voor woon-werkverkeer. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je ook een NS Business Card aanvragen.

Pensioenregeling

Het is fijn als je pensioen op orde is. Bij PostNL doen we natuurlijk een bijdrage aan je pensioenpremie. Daarnaast draag je automatisch zelf ook 6% bij aan je pensioen.

Vakantie, vrije tijd en zorgfaciliteiten

Fulltime werken bij PostNL is 37 uur tot maximaal 39,25 uur per week. Richt die uren gerust in zodat het voor jou het beste werkt. Daarnaast heb je 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.

Naast vakantiedagen hebben we allerlei verloffaciliteiten. Als het bijvoorbeeld nodig is om voor een familielid of een familielid te zorgen, kun je gebruikmaken van betaald gezins- of zorgverlof. We bieden ook verlofmogelijkheden en opvangfaciliteiten voor ouders en verzorgers. Voor collega's met kinderen bieden we betaald ouderschapsverlof. In totaal gaat het om 25 weken voor de moeder en 15 weken voor de partner. Zo kun je samen genieten van de kostbare tijd met je baby.

Voor nieuwe moeders zijn er borstvoedings- of lactatiefaciliteiten beschikbaar. Natuurlijk krijg je de tijd om deze te gebruiken tijdens betaalde pauzes.

Hybride werken

Binnen PostNL wordt hybride werken de standaard; je combineert werken vanuit huis met werken op kantoor. Jij kiest welke omgeving het beste werkt voor jou, afhankelijk van je werkzaamheden. De ene keer is dat op kantoor, bijvoorbeeld samen met je team. De andere keer is dat thuis. Samen met je leidinggevende en je collega’s bepaal je hierin de juiste balans. Je krijgt een laptop, mobiele telefoon en IT-ondersteuning die het mogelijk maken om te werken waar jij wilt. Daarnaast ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 45 netto per maand als je 2 dagen of meer per week thuiswerkt.

Studies, opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Wij bieden jou diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dat begint al bij de start met een centraal onboarding programma. Zo voel je je al snel thuis bij PostNL. Daarnaast heb je toegang tot de e-academy MijnLeerplein. Hier vind je een ruim aanbod van tutorials, cursussen, opleidingen en trainingen. Ook kunnen we je koppelen aan een interne coach die jou kan helpen tijdens jouw carrière bij PostNL. Om volledige zelfreflectie en groei te faciliteren kun je ook nog eens een loopbaanscan doen. Groei je met ons mee?

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Wij vinden het belangrijk dat jij je vitaal voelt en gezond aan het werk kan. Daarom bieden we gezonde voeding aan in ons bedrijfsrestaurant en lunchwandelingen, leefstijlcoaching en sportwedstrijden. We bieden trainingen, e-learnings aan in onze e-academy Mijn Leerplein en geven workshops om je te helpen omgaan met stress op de werkvloer, je vitaliteit te vergroten en je werkbalans te verbeteren. Individueel of als team. Daarnaast bieden wij een verscheidenheid aan interne en externe expertises en programma's die helpen bij inzetbaarheid, arbeidsomstandigheden of het voorkomen van verzuim. En organiseren we twee keer per jaar een motivatie-enquête. Daarmee kijken we of we nog op de goede weg zitten of kunnen verbeteren als het gaat om vitaliteit en betrokkenheid van onze medewerkers.

Werklocatie en werkplekken

Wij zorgen voor een optimaal werkklimaat. Ons hoofdkantoor, het Stationspostgebouw, biedt daarom een grote variatie aan werk- en overlegplekken. Hier draait het om ontmoeten, samenwerken en verbinden. Jij kiest de werkplek die het beste past bij jouw werkzaamheden op dat moment. Of je nu geconcentreerd in stilte werkt of een creatieve brainstormsessie met collega’s bijwoont. Daarnaast zorgen de groene binnentuinen, de uitnodigende trappen, het cateringconcept met gevarieerd aanbod en het nieuwe klimaatsysteem voor een gezonde en duurzame werkomgeving.

Personeelskortingen

Met een club van ruim 37.000 enthousiaste PostNL medewerkers, staan we sterk om collectieve kortingen te regelen. Dat hebben we voor jou gedaan voor vakanties, verzekeringen, evenementen en diverse producten. Iets nieuws nodig? Kijk altijd eerst even op de Fun & Voordeel pagina op het intranet of we niet al een korting voor je klaar hebben liggen!

Meer weten?

Wil je de kleine lettertjes lezen van al deze arbeidsvoorwaarden? Download de PostNL CAO en lees op je gemak alles door. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je recruiter. Die kan je verder helpen!