Kom werken bij IT

Bij IT ontwikkelen we ons bedrijf op allerlei gebieden: voor onze klanten, onze medewerkers en onze processen. Niet onbelangrijk met ruim 37.000 collega’s en miljoenen klanten. Kom jij ons hierbij helpen?

Werken als IT-specialist

Als IT’er zorg je samen met je collega’s dat werkprocessen effectief verlopen. Daarbij werk je aan productinnovaties. Denk aan het maken van algoritmes om bezorgtijden te voorspellen, het ontwerpen van onze pakketautomaten, of het uitrusten van rolcontainers met bluetooth-trackers.

Wat er nog meer op je takenlijstje kan staan? Manieren bedenken om ons sorteerproces te verbeteren, zodat pakketten nog sneller op de juiste plek komen. Of optimale routes voor onze chauffeurs berekenen. Je werkt voornamelijk met Mendix, C#, Java en TypeScript, maar ook met andere programmeertalen zijn we blij.

Onze grootste uitdaging? Het bouwen van onze eigen cloud-native software engineering capability. Hiervoor ontwerpen, ontwikkelen en beheren we de code zelf.

Lees meer over onze engineering capability.

Het platform dat heel Nederland samenbrengt

Iets ophalen of versturen? Met de pakketautomaat doe je het helemaal zelf. Achter dat gemak zitten slimme en gedreven IT-collega’s. Zij bouwen het IT-platform dat onze pakketautomaten ook voor andere vervoerspartijen beschikbaar maakt. Het uitrollen van dat platform is in volle gang. Een grote uitdaging met veel impact op de samenleving.

Leren en kennis delen in een hechte community

Bij ons werk je in agile teams aan je eigen projecten. We delen onze kennis en leren van elkaar via onze engineering community. Jaarlijks organiseren we een Engineering Day en een Hackathon, en elke 3 maanden een bijeenkomst. Zo weet je wie waaraan werkt en wie je kan helpen bij vragen. Want ook dat is onze community: behulpzaam en een hecht team!

“De engineering community van PostNL is echt uniek. Ik vind het mooi hoe we als community onze kennis delen, en vooral ook elkaar leren kennen.”

Ronald Allard, technology lead bij PostNL

Zie jij jezelf wel werken bij PostNL? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe IT-collega!

Meer weten?

Neem gerust contact op met onze recruiters. We staan klaar voor al je vragen.