Finance traineeship

Ben jij van de cijfers?

Advies geven over de financiële structuur van een start-up of hoe we kostenefficiënter kunnen werken? Met jouw advies als finance trainee maak je direct impact.
We zijn een van de grootste bedrijven van Nederland. In zo’n grote organisatie heeft zelfs een bescheiden efficiencyslag een grote financiële uitwerking. Als finance trainee lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. Zo adviseer je bijvoorbeeld over de financiële structuur voor een start-up binnen de organisatie. Of breng je advies uit over hoe we in alles wat we doen kostenefficiënter kunnen zijn. Supertof als je gelijk zoveel impact kunt maken.

Wat kun je verwachten?

Je vervult twee functies bij twee afdelingen

Veel trainees beginnen als teamcoach of procesmanager. Zo leer je het logistieke proces binnen PostNL kennen en ontwikkel je je leidinggevende skills. Maar je kunt ook op het hoofdkantoor starten. Samen met jou kijken we waar je het best tot je recht komt en waar voor jou de meeste ontwikkelingskansen liggen.

Je krijgt direct een verantwoordelijke baan

Als management trainee kun je bij elk vakgebied starten: in marketing of sales, maar ook binnen bijvoorbeeld business development of HR. Of je start als leidinggevende op een sorteercentrum. Welk vakgebied je ook kiest, heel Nederland is onze klant. Je krijgt dus direct een verantwoordelijke baan waarmee je impact gaat maken.

Focus op jouw ontwikkeling

Het traineeship draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Zo krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, en hoe dit zich uit in jouw werk. Dit helpt je om keuzes te maken en zo een carrièrepad te volgen waar jij gelukkig van wordt.

Voor je professionele ontwikkeling is de praktijk de beste leerschool. Deze ontwikkeling vindt dus plaats on-the-job. Maar daarnaast volg je ook een ontwikkelprogramma. Individueel én samen met andere trainees. Hiervoor werken we samen met De Baak, een topinstituut op het gebied van coaching en ontwikkeling.

Je hebt veel doorgroeimogelijkheden

Als trainee bouw je een breed netwerk op binnen de organisatie. Dit helpt je zowel tijdens als na je traineeship. Want hoe leuk: je bent zelf verantwoordelijk om tijdens je traineeship je tweede functie te vervullen! Daarin laten we je helemaal vrij om zelf je carrière vorm te geven. Na je traineeship zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Bijvoorbeeld als vakinhoudelijk expert, als leider van innovatieve projecten, of als manager. En uiteraard helpt een goed intern netwerk je dan ook om je volgende stap te maken.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Je bent gedreven, analytisch sterk en je hebt een heldere visie.
  • Je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO of WO diploma op zak.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Onze trainees aan het woord

"Als ik aan een traineeship bij PostNL denk, denk ik aan een groep jonge, ambitieuze, nuchtere, net afgestudeerde mensen. Allemaal willen ze heel graag leren en hard aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zelf voor PostNL gekozen om meerdere redenen. Ten eerste waren meerdere mensen in mijn omgeving erg positief over het traineeship bij PostNL. Daarnaast was ik eerlijk gezegd positief verbaasd over de innovaties die PostNL doorvoert of mee bezig is. En tot slot is PostNL natuurlijk een bijzonder bedrijf om deel van uit te maken. Het bedrijf maakt een grote impact in Nederland en dat zie je niet overal. Dat alles bij elkaar maakte dat ik graag voor PostNL wilde werken."

Janna Finance trainee

"Als trainee bij PostNL heb ik geleerd dat je veel ruimte krijgt om jezelf te zijn. Je krijgt al snel verantwoordelijkheid en die kun je op je eigen manier invullen. Je mening en eigen input worden erg gewaardeerd. Dit maakt het traineeship écht heel erg leuk. Je leert je eigen talenten kennen, je verbreedt je leiderschapsvaardigheden en je leert veel over samenwerken. Dit zijn zaken die ik de rest van mijn loopbaan kan gebruiken."

Sara Finance trainee

Wanneer start het finance traineeship?

Het eerstvolgende instroommoment is vanaf 1 september 2024.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op

Meer weten over PostNL-traineeships? Lees de veelgestelde vragen of neem contact op met Nadia.

Dit is misschien ook wat voor jou:

Digital & IT traineeship

Business traineeship