Wie is digitale collega Daan?

Sinds 2018 hebben we bij PostNL de hulp ingeroepen van een digitale collega: chatbot Daan! Daan is altijd de eerste die je spreekt als je contact met ons opneemt. Elke maand biedt Daan in meer dan 80.000 sessies de juiste hulp aan bij vragen of problemen. Hij spoort bijvoorbeeld je pakketten op en beantwoordt bijna al je vragen. Komen jullie er samen niet uit? Dan verbindt hij je door naar een échte collega.

Neem onder aan de pagina direct contact op met Daan.

Waarom moet ik contact opnemen via Daan?

We bezorgen op een doordeweekse dag ruim 800.000 pakketten en 7 miljoen brieven in de hele Benelux. Elk jaar zien we het aantal pakketten verder stijgen. We doen daarbij erg ons best om alles goed te laten verlopen, maar soms gaat er helaas tóch iets mis. We willen voorkomen dat het groeiend aantal pakketten zorgt voor langere wachttijden bij de klantenservice. Daarom hebben onze klantenservice collega’s hulp gekregen van deze handige digitale collega. Zo staat er altijd iemand paraat voor al je vragen.

Waar kan ik praten met Daan?

Je vindt Daan op alle Service & Contact pagina’s. Klik op één van de knoppen om het gesprek met Daan op te starten. Je kunt hem vragen stellen over de status van je pakket, wat je moet doen als je geen Track & Trace-code hebt óf hij verbindt je door met een collega.

Waarom vraagt Daan om mijn gegevens?

Daan stelt je allerlei vragen om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Heb je een vraag, probleem of klacht? Dan zal hij je mogelijk ook om een aantal gegevens vragen. Natuurlijk vraagt Daan alleen om gegevens als dit relevant is voor je vraag of probleem. Hij doet dit bijvoorbeeld wanneer hij je doorverbindt naar zijn collega’s, zodat zij jou direct kunnen helpen. Of wanneer hij een onderzoek voor je start naar een vermist pakket. Op de pagina Waarom vraagt PostNL mijn gegevens? lees je meer over dit onderwerp.