Hoe activeer ik mijn NL crypto stamp?

Je kunt je NL crypto stamp op 2 manieren activeren:

 1. Scan met de camera op je telefoon de QR-code op de achterkant van de NL crypto stamp.
 2. Of ga rechtstreeks naar cryptostamp.com/wallet en voer code [1] en code [A] in.

Hoe open ik de verpakking van de NL crypto stamp?

De verpakking is beveiligd, zodat je aan de buitenkant niet ziet welke kleur de digitale tweeling heeft. Om de crypto stamp uit de verpakking te halen moet je de 2 geperforeerde zijkanten voorzichtig afscheuren. Let wel goed op: een NL crypto stamp met geopende verpakking kun je niet retour sturen.

In welke kleuren is de digitale tweeling van de NL crypto stamp 2 verkrijgbaar?

Aan de buitenkant zien alle fysieke exemplaren van de NL crypto stamp er hetzelfde uit, maar je digitale tweeling heeft wel een eigen kleur. Pas als je die activeert, ontdek je welke kleur erbij hoort. Je kunt in totaal 5 verschillende kleuren verzamelen, waarvan sommigen zeldzamer zijn dan anderen.
 • Rood: 750 (1%)
 • Geel: 5.025 (6,7%)
 • Blauw: 9.975 (13,3%)
 • Groen: 20.025 (26,7%)
 • Zwart: 39.225 (52,3%)

Hoe ontdek ik de kleur van mijn digitale tweeling?

Aan de buitenkant zie je niet welke kleur de digitale tweeling heeft. Elke fysieke postzegel heeft een QR-code die je naar de website van de bijbehorende digitale tweeling stuurt. Wil je de kleur van de digitale tweeling ontdekken? Activeer dan eerst je NL crypto stamp door de QR-code te scannen. Vanwege de extra beveiligde verpakking is het onmogelijk dat iemand anders jouw NL crypto stamp kan scannen.

Hoe activeer ik de augmented reality-functie?

Via de ingebouwde NFC-chip van de NL crypto stamp kun je 2 AR-beelden activeren: een slapende en een actieve stier. De virtuele stier slaapt totdat je de NL crypto stamp uit de verpakking haalt of de QR-code op de voorzijde van de postzegel scant. Zo maak je 'm wakker:
 1. Activeer de NFC-functie op je smartphone.
 2. Houd je smartphone bij je NL crypto stamp.
 3. Zodra je smartphone de NFC-chip heeft gelezen, klik je op de knop 'AR'. Je wordt nu doorgeleid naar de website.
 4. Op de vraag of je camera gebruikt mag worden antwoord je met ‘JA’.
 5. De slapende stier verschijnt nu in beeld! Zodra de camera is geactiveerd, kun je 'm bewegen om de slapende stier op een open plek in je omgeving te plaatsen.
 6. Je kunt de stier nu verplaatsen, draaien of verkleinen door met 2 vingers op de stier te klikken en ze te bewegen. Zo maak je 'm wakker!