Verkopen en verhandelen

Wil je je NL crypto stamp verhandelen? Dat kan! Je kunt de digitale postzegel overdragen aan andere gebruikers of direct verkopen.

Hoe kan ik de digitale tweeling verkopen via de blockchain?

Je kunt je NL crypto stamp via de blockchain overdragen aan andere gebruikers. Daarvoor heb je de zogenaamde ‘secret word list’ nodig. Die wordt zichtbaar als je de beschermfolie op de achterkant van de postzegel voorzichtig verwijdert bij code [2]. Scan vervolgens de QR-code of voer je secret word list in op cryptostamp.nl. Bewaar deze lijst op een veilige plek en deel het met niemand.

Hoe werkt de onchain verkoop?

Je kunt de digitale tweeling van je NL crypto stamp ook direct kopen via de blockchain. Zo doe je dat:

1. Ga naar de onchain store op de Oostenrijkse website via een browser met een cryptocurrency wallet. Opera en Brave hebben deze standaard ingebouwd. Maak vervolgens verbinding met het juiste netwerk via chainlist.org. Gebruik je Chrome of Firefox? Download dan de MetaMask-extensie om een cryptocurrency wallet toe te voegen.

2. Voeg de cryptocurrency Polygon (MATIC) toe aan je wallet. Deze kun je met een creditcard kopen via crypto.post.at.

3. Gebruik de Polygon in je wallet om de NL crypto stamp te kopen in de onchain store. Betaling gelukt? De digitale tweeling staat nu in je wallet!

4. Wil je ook de bijbehorende fysieke postzegel aanvragen? Dat kan vanaf 21 oktober 2022 via de onchain store. Je hebt tot maximaal 5 jaar na je aankoop de tijd om je fysieke postzegel aan te vragen.

Wat als mijn transactie in de blockchain is mislukt?

Als je een handeling in de blockchain wil uitvoeren, moet je gas fees betalen. Dit zijn de transactiekosten die gebruikers betalen aan miners op een blockchain-protocol, om hun transactie op te laten nemen in een block. Pas als een transactie wordt opgenomen in een block, vindt hij ook daadwerkelijk plaats. De hoogte van het bedrag dat je betaalt, hangt af van wat je precies wil uitvoeren en hoe druk het op dat moment is. Het bedrag moet je betalen aan de miners. Je kunt deze gas fees zelf aanpassen naar een lager bedrag, maar je loopt dan wel de kans dat de transactie mislukt. Dan ben je de cryptocurrency die je aan de miners hebt betaald kwijt. Let op: PostNL heeft hier geen invloed op of baat bij. En we kunnen je niet helpen om verloren gas fees terug te krijgen.