We zijn een van de grootste bedrijven van Nederland. We werken voor iedereen en onze vele duizenden bezorgers komen in elke straat. Hoe tof: de logistieke oplossingen die je bij ons ontwikkelt, hebben impact op heel Nederland. Jaarlijks verwerken we miljarden poststukken en pakketten. Maar we bezorgen ook wasmachines, bloemen en medicijnen. Dat is en blijft een logistieke uitdaging. Als supply chain trainee ga jij die uitdaging maar al te graag aan om ons proces nog sneller, beter en efficiënter te laten verlopen.

Wat kun je verwachten?

Je vervult twee functies bij twee afdelingen

Veel trainees beginnen als teamcoach of procesmanager. Zo leer je het logistieke proces binnen PostNL kennen en ontwikkel je je leidinggevende skills. Maar je kunt ook op het hoofdkantoor starten. Samen met jou kijken we waar je het best tot je recht komt en waar voor jou de meeste ontwikkelingskansen liggen.

Je krijgt direct een verantwoordelijke baan

Als business trainee kun je bij elk vakgebied starten: in marketing of sales, maar ook binnen bijvoorbeeld business development of HR. Of je start als leidinggevende op een sorteercentrum. Welk vakgebied je ook kiest, heel Nederland is onze klant. Je krijgt dus direct een verantwoordelijke baan waarmee je impact gaat maken.

Focus op jouw ontwikkeling

Het traineeship draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Zo krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, en hoe dit zich uit in jouw werk. Dit helpt je om keuzes te maken en zo een carrièrepad te volgen waar jij gelukkig van wordt.

Voor je professionele ontwikkeling is de praktijk de beste leerschool. Deze ontwikkeling vindt dus plaats on-the-job. Maar daarnaast volg je ook een ontwikkelprogramma. Individueel én samen met andere trainees. Hiervoor werken we samen met De Baak, een topinstituut op het gebied van coaching en ontwikkeling.

Je hebt veel doorgroeimogelijkheden

Als trainee bouw je een breed netwerk op binnen de organisatie. Dit helpt je zowel tijdens als na je traineeship. Want hoe leuk: je bent zelf verantwoordelijk om tijdens je traineeship je tweede functie te vervullen! Daarin laten we je helemaal vrij om zelf je carrière vorm te geven. Na je traineeship zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Bijvoorbeeld als vakinhoudelijk expert, als leider van innovatieve projecten, of als manager. En uiteraard helpt een goed intern netwerk je dan ook om je volgende stap te maken.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Je bent gedreven, analytisch sterk en je hebt een heldere visie.
  • Je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO of WO diploma op zak.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Onze trainees aan het woord

"Ik wil impact maken met mijn traineeship bij PostNL door een brug te vormen tussen het bedrijf en de bedrijfsonderdelen. Op die manier hoop ik de strategie van de afdeling Fietslogistiek goed over te kunnen brengen aan de fietskoeriers binnen PostNL. Zodat de fietskoeriers goed begrijpen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en ook echt achter het bedrijf gaan staan."

Hoggar Supply chain trainee

"Het traineeship bij PostNL is een unieke kans om je op zowel persoonlijk- als op zakelijk vlak enorm snel te ontwikkelen. Je leert tijdens het traineeship niet alleen om alles uit je functie te halen, maar je leert ook jezelf goed kennen. Het is belangrijk dat je je emoties toe laat en ze ook uitspreekt, zowel privé als op werk. Ik raad een traineeship bij PostNL dus zeker aan!"

Geert Supply chain trainee

Wanneer start het supply chain traineeship?

Het eerstvolgende instroommoment is tijdens en na de zomer van 2023.

Heb je nog vragen?

Twijfel je of een traineeship iets voor jou is?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met Shaida Freese-Ramjiawan via e-mail.

Shaida Freese-Ramjiawan

Dit is misschien ook wat voor jou:

Finance traineeship

Business traineeship

Digital & IT traineeship