Algemene beperkingen buitenland

Waar je op moet letten bij internationale zendingen

Sommige goederen mag je niet naar het buitenland versturen. Of alleen onder bepaalde voorwaarden. Je hebt hiervoor bijvoorbeeld begeleidende documenten nodig.

Toestemming vooraf vragen

Soms moet je vooraf toestemming vragen aan het land waar je goederen naartoe wilt sturen. Bijvoorbeeld in het geval van waardezendingen zoals geld, edelstenen, munten en documenten met een verzamelwaarde. Je dient hiervoor gebruik te maken van de Verzekerservice.

Controleer de voorwaarden

Controleer vooraf of je bepaalde goederen mag versturen naar het land van bestemming. Kijk hiervoor bij verzendvoorwaarden. De meest actuele informatie vind je vaak op de website van het lokale postbedrijf, of de ambassade van het land.

Wordt je zending om welke reden dan ook in beslag genomen? Dan kun je geen aanspraak maken op compensatie of een schadevergoeding. Bekijk de douaneregels op de website van de World Customs Organisation.

Zendingen buiten de EU

Verstuur je goederen naar een land buiten de EU? Houd er dan rekening mee dat je douaneformulieren moet invullen. Welk formulier je gebruikt hangt af van de waarde van de zending.

Lees meer over Douanedocumenten